Finland: Günther blandt de 10 finalister i UMK 2017

Som det første af de nordiske lande, afslørede Finland i dag de 10 artister, som skal kæmpe om retten til at repræsentere Finland i Eurovision Song Contest 2017. YLE dropper semifinalerne og vinderen i Uuden Musiikin Kilpailu 2017 findes i finalen, som afholdes 28. januar.

Showet afholdes i Espoo Metro Areena, som bl.a. er valgt udfra sin størrelse. YLE lover et stort show og vil forsøge at gøre UMK til et større event i Finland – i retning af Sveriges Melodifestivalen. Arenaen har kapacitet til mere end 8500 mennesker. Det skal ses i sammenligning med, at showet de 2 sidste år har været afholdt i YLE’s tv-studier.

Advertisement

Det vil være muligt at stemme på sin favorit online allerede fra nytårsaften, hvor musikvideoerne bliver offentliggjort og det er desuden annonceret, at internationale juryer vil have 50% indflydelse på vinderen.

Manden bag kultsangen “Ding Dong Song” i UMK

Blandt artisterne er den 49-årige svenske sanger og model Mats Söderlund, bedre kendt som Günther.  Han havde i 2004 et stort hit med “Ding Dong Song” og 2 år efter deltog han i Melodifestivalen i selskab med Sunshine Girls med sangen “Like Fire Tonight”, som dog ikke nåede videre fra semifinalen. I UMK synger han sammen med D’Sanz.

Blandt finalisterne er endvidere Anni Saikku og Emma kendt fra The Voice of Finland og Zühlke fra finsk Idol.  Vi kan også se frem til at stifte bekendskab med Club la Persé, som siden 2005 har stået bag en populær natclub af samme navn i Helsinki. Her underholder de 5 excentriske artister Jean Michelle, Mr. Cunt, Miss Socialite LiLi, Ellen Vivan og Kinky Ricky sammen med kendte DJ’s.

Endelig skal nævnes den kun 16-årige Alva, der i Finland kaldes mini-Krista (red. Siegfrids).

Vært på showet bliver Krista Siegfrids, som også havde værtsrollen i 2016 og repræsenterede Finland i Eurovision Song Contest 2013. Krista deltog desuden i Melodifestivalen 2016 med sangen “Faller” og netop nu er aktuel med sin nye single “Be Real”.

Det er desuden bekræftet, at de meget populære norske brøde Marcus og Martinus vil optræde ved showet.

Hør årets 10 sange herunder.

Alva: Arrows

Anni Saikku: Reach Out For The Sun

Club La Persé: My Little World

Emma: Circle Of Life

Günther & D’Sanz: Love Yourself

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies: Caveman

Lauri Yrjölä: Helppo elämä

My First Band: Paradise

Norma John: Blackbird

Zühlke: Perfect Villain

Kilde: Yle, Wiwibloggs, Wikipedia