News Ticker

Albanien: Juryens favorit Lindita Halimi vandt Festivali i Këngës

Lindita Halimi vinder Festivali i Këngës 55

Efter 2 semifinaler og en finale, fandt vi lillejuleaften vinderen i sæsonens første nationale finale. Sanger og sangskriver Lindita Halimi vandt Albaniens Festivali i Këngës med sangen “Botë” (Verden) skrevet af Klodian Qafoku og Gerald Xhari.

Lindita er født i Kosovo og blev kendt efter sin sejr i Albaniens Top Fest 2006. Det er langt fra den eneste musikkonkurrence, den 27-årige sanger har deltaget i. CV’et tæller også sejre i Kënga Magjike 2009 og Nota Fest 2010, en 3. plads i Festival i Kenges 2014 og tidligere på året en deltagelse i American Idol, hvor det desværre kun blev til Top 51.

Med Albaniens nye afstemningsformat var det op til 12 jurymedlemmer samt tv-seerne at finde en vinder. Hver jurymedlem afgav stemmer (1, 2, 3, 4, 5, 7 og 10 point) og det samme gjorde tv-seerne, som således kom til at fungere som det 13. “jurymedlem”. Lindita blev kun nr. 3 i seerafstemningen, men var relativt stor favorit hos juryen.

Festivali i Këngës line-up

 • Franc Koruni – Macka
 • Lorela – Me ty
 • Xhesika Polo – Eva jam unë
 • XUXI – Metropol
 • Fabiola Agalliu & Agnesa Çavolli – Shkon e vjen
 • Dilan Reka – Mos harro (3. plads)
 • Lindita Halimi – Botë (Vinder)
 • Flaka Krelani – Osiris
 • Rezarta Smaja – Pse prite gjatë
 • Edea Demaliaj – Besoj në ëndrra
 • Yll Limani – Shiu
 • LYNX – Sot
 • Orges Toçe – Shi diamantësh
 • Genc Salihu – Këtu (2. plads)

Fra arkivet

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »