News Ticker

Patrick Spiegelberg som vært i den store Gatsby-fest

Patrick Spiegelberg som vært for 'Party like Gatsby', den 3. december 2016 i Københavns Vega | Foto: Riikka Jääskä

“1922. Jeg hedder Jay Gatsby. Folk kender mit navn uden at vide, hvem jeg er. Fra tid til anden besøger jeg min bopæl her og arrangerer en lille fest.”

Den 3. december 2016 blev natklubben Vega i København forvandlet til en stor 20’er fest, da den internationale Party like Gatsby-fest kom til byen. Showet var fyldt med livemusik, dans, akrobatik, buslesque og tryllekunst – og ikke mindst hundredvis af feststemte mennesker klædt i smukke 20’er kostumer.

Festkonceptet er inspireret af den verdensberømte roman The Great Gatsby, skrevet af den amerikanske forfatter F. Scott Fitzgerald i 1925. Historien omhandler den unge og mystiske millionær Jay Gatsby, der blev berømt i sin by primært på grund af sine storslåede fester. Party like Gatsby er inspireret af 1920’ernes glamourøse events  og gør dem til virkelighed i mange byer rundt om i Europa.

Glitter og glam – Patrick Spiegelberg som vært

Vært for Gatsby-festen var Patrick Spiegelberg; en fantastisk og alsidig artist, der har haft en lang karriere i Danmark som både sanger, danser, koreograf og musical-skuespiller. Også denne aften sikrede han, at hele natklubben blev et ‘Kingdom of Happiness’ ifølge Gatsby’s anvisninger.

Patrick er en erfaren vært, og har tidligere stået i spidsen for flere andre musikalske arrangementer, herunder Copenhagen Pride i 2014 og 2015 samt DM i poledance.  I forbindelse med Copenhagen Pride 2015 blev Patricks selv-skrevne sang “Dig og mig mod verden” valgt som årets officielle Pride-sang. I 2014 deltog Patrick, under sit kunstnernavn Glamboy P, i Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Right by your side”. Nu arbejder han bl.a. som ansvarlig for eventbureauet StandOutCrowd, som leverer forskellige showproduktioner.

Showets åbningsnummer var Patricks egen omskrevne version af “Roxie” fra musikalen Chicago. Patrick viste os igen, at han er en mand af mange talenter og en dygtig entertainer. Lige fra start var scenen fyldt med dansere klædt i fjer og stilfulde 20’er kostumer – det blev fantastisk underholdning hele natten lang.

Livemusik, dans og akrobatik

En række talentfulde kunstnere fra flere europæiske lande optrådte i løbet af aftenen. Indledningsvis underviste Chott Anders gæsterne i 20’er dansetrin. En stor del af underholdningen blev leveret af det britiske bryllups- og festband The Toons. Bandets kvindelige solist Ro Green viste ikke kun sine evner som sanger, men også som dygtig saxofonist. Bandet optrådte med sange indenfor mange forskellige stilarter, fra electro swing til de nyeste hits.

Udover den stemningsfyldte musikalske underholdning var det også muligt at få rørt lattermusklerne under de forskellige indslag. Den hollandske jonglør Bart Hoving fik f.eks. salen til at koge med sit kombinerede jonglør- og stripnummer.

Blandt de øvrige artister, som optrådte i løbet af festen, var den britiske aerial- og hula hoop kunstner Daisy Black, tryllekunstneren Martino Magician fra Grækenland, det tyske acapellakor Spejder Hagl og Katja Siig Dance Crew. Efter aftenens show fortsatte natten med musik leveret af DJ Leon Haenel.

Alt i at en både humoristisk og underholdende fest. Vi håber på lignende events i det nye år! 🙂

‘Party Like Gatsby’ line-up

Band: The Toons (UK)
Host+opening dancers: Patrick Spiegelberg (DK)
Aerial/hula hoop: Daisy Black (UK)
Juggler: Bart Hoving (NL)
Dancers: Katja Siig Dance Crew (DK)
Contortion: Ludvik Berouszek (CZ)
Magic: Martino the Magician (GR)
DJ: Leon Haenel (DE)
A Capella Choir: Spejder Hagl (DE)
Dance Class: Chott Anders (DK)
Feather girls: Gatsby’s Hostesses (DK)

Eurovision and scandipop fan from Helsinki, Finland

Translate »