News Ticker

Danske sangskrivere har sang med i Litauens nationale udvælgelse

  Kim Nowak-Zorde og Søren Pagh har en sang med i Litauens Eurovizijos | Foto: Facebook, GL Music

  I denne uge afholdes fjerde del af Litauens marathon-show Eurovizijos, og det bliver med dansk deltagelse. Der står nemlig 2 danske sangskrivere bag Evaldas Vaikasas’ sang ‘Fire Kisses’. Den er skrevet af danske Kim Nowak-Zorde og Søren Pagh sammen med den engelske sangskriver Richard Ashley Hicklin,

  Kim Nowak-Zorde er bl.a. kendt som kapelmester i X Factor og musikansvarlig på programmer som X Factor, Her er dit liv og Året der gik. Derudover er han sangskriver på bl.a. Sanne Salomonsen’s kæmpe hit ‘Taxa’ samt danske Christopher’s ‘Nothing In Common’. I Dansk Melodi Grand Prix står han bl.a. bag Basim’s vindersang ‘Cliché Love Song’, Anna David’s ‘It hurts’ og Jeffrey’s ‘Drømmen’. I årets danske Melodi Grand Prix har han været med til at skrive Anthony’s bidrag ‘Smoke In My Eyes’.

  Forrige år hittede Søren Pagh i bandet Urban Confessionals med sangen ’My Song’, der endte som årets femte bedst placerede nummer på Systemlisten på P3. Det seneste års tid har det primært været solokarrieren, der har været i fokus. Igennem de senere år har Søren også fungeret som sangskriver for en lang række nationale som internationale navne og deltaget i utallige sangskriver-camps med folk fra hele verden.

  Richard Ashley Hicklin har flere Grand Prix-sange på samvittigheden. Han har bl.a. skrevet “Me and my guitar” (Tom Dice) og “Mother” (Axel Hirsoux), som var Belgiens bidrag i henholdsvis Eurovision 2010 og Eurovision 2014. Det er også blevet til et par sange til nationale finaler. Derudover har han skrevet sange til så forskellige navne som Tiësto, L.O.C, Barbara Moleko og Linus Svenning.

  Vi ønsker al mulig held og lykke til Evaldas Vaikasas og teamet bag ‘Fire Kisses”.

  Fra arkivet

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »