News Ticker

Her af resultatet af dagens semifinale-lodtrækning – Danmark i semifinale 2

I dag overgik Eurovision Song Contest-værtskabet officielt til Kiev. Det skete ved en såkaldt insignia-ceremoni, hvor borgmester Vitaliy Klychko officielt fik overdraget værtsskabet fra sidste års værtsby Stockholm, som var repræsenteret ved Eva-Louise Erlandsson Slorach, formand for Stockholms byråd. Ceremonien foregik i dag kl. 11:00 i den såkaldte Søjle-hal på Kyiv’s rådhus.

Ved dagens arrangement blev der ligeledes trukket lod til de 2 semifinaler. De 37 lande, som skal igennem semifinaler, blev fordelt i de 2 semifinaler og i hhv. 1 eller 2. halvdel af de 2 shows.
Landene var – for at undgå nabostemmer – på forhånd opdelt i puljer, hvorfra landene blev trukket. Puljerne er sammensat af lande, som historisk set stemmer mest på hinanden. Se puljerne længere nede i artiklen.

Der blev ligeledes trukket lod til, hvilken semifinale finalisterne Frankrig, Storbritanien, Italien, Tyskland og Spanien og Ukraine – skulle stemme i og transmittere direkte. Tyskland var på forhånd var fastlagt til at stemme i semifinale 2.

Resultatet af lodtrækningen

Danmark trak en plads i 1. halvdel af semifinale 2. du kan se resultatet af lodtræningen herunder:

1. semifinale, 9. maj 2017 (18 lande)/ 2. semifinale, 11. maj 2017 (19 lande):

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »