Tyskland: Levina vinder Unser Song 2017 med “Perfect Life”

Isabella Lueen, eller “Levina”, som hun kalder sig, har vundet den tyske finale ‘Unser Song 2017’ med sangen ‘Perfect Life’. 3.14 million mennesker kiggede med i det 3 timer lange show, hvor 5 artister dystede om billetten til Kiev. Et jury panel bestående af 3 af Tysklands mest populære musikere: Tim Bendzko, Florian Silbereisen og Lena gav feedback med henblik på at hjælpe seerne til at træffe deres valg, mens det var 100% op til tv-seerne at kåre vinderen.

Levina’s sang ‘Perfect life’, som er skrevet af de amerikanske sangskrivere Lindy Robbins, Dave Bassett og Lindsey Ray, vandt med 69% af stemmerne.

Advertisement

Internationale seere havde også en slags indflydelse på udfaldet. Fans bosiddende udenfor Tyskland kunne nemlig stemme via Eurovision app’ens Eurovision Vibes og resultatet blev offentliggjort, så de tyske seere kunne få en idé om hvilke sange, der appellerer til det internationale Eurovision publikum.

Levina er 25 år gammel og bor i Berlin. Hun studerer i øjeblikket Music Management på London’s College of Music. Hun skriver skriver soul- og popsange og har fået både sang- og pianoundervisning fra hun var 9 år gammel.

Formatet

I første runde fortolkede de 5 artister en cover-sang efter eget valg:

  • Axel – You Know My Name (Chris Cornell)
  • Felicia – Dancing On My Own (Robyn)
  • Helene – Folsom Prison Blues (Johnny Cash)
  • Isabella – When We Were Young (Adele)
  • Yosefin – Love On Top (Beyoncé)

Tre artister gik videre til 2. runde, nemlig Axel, Helene og Levina. Her sang de den første originale sang – og bud på et Eurovision-bidrag – ‘Wildfire’, hvorefter Axel og Levina gik videre til 3. runde, hvor de sang det andet bud på en Eurovisionsang, ‘Perfect Life’ samt ‘Wildfire’.

Seerne stemte om favoritkombinationen af artist og bidrag med Levina som vinder af begge. Hun optrådte herefter med begge sange igen, hvorefter ‘Perfect Life’ blev valgt som Tysklands bidrag med 69% af stemmerne.

https://www.youtube.com/watch?v=g24poeL-q_8

Fra arkivet

https://www.youtube.com/watch?v=CVfjOvscrxQ

https://www.youtube.com/watch?v=NT2iKIUW_d4