Optakt til Melodi Grand Prix 2017: Mød Jeanette Bonde

Foto: Michael Thygesen (GEE)

Jeanette Bonde har i tidens løb sunget kor for en lang række kendte navne, herunde Stine Bramsen, Peter A.G., Ulige Numre, Simon Kvamm, Shaka Loveless, Agnes Obel og Guld dreng. I både 2015 og 2016 var hun lead- og backingvokalist på DRs “Året der gik”. I år træder den 30-årige sangerinde for alvor ud i rampelyset som solist i Melodi Grand Prix 2017.

Jeanette er født og opvokset i Kolding, og har skrevet sine egne sange, siden hun var 12 år. Hun har en kandidatgrad i sang, rytmisk korledelse og sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun lever af at være freelancemusiker og er både dirigent for et gospelkor i Aarhus, synger i det professionelle kor Gunnertoft Gospelsingers og er sanger og pianist i Jeanette Bonde TRIO. De seneste to år har hun desuden været fast korsanger for Stine Bramsen.

Advertisement

I 2008 vandt hun konkurrencen “Unge Sangere” i musicalkategorien. Jeanette har desuden en lang række feature optrædener bag sig, bl.a. som sanger på trommefestivalen ‘Groove Night’, hvor hun bl.a. har optrådt med Lukas Graham-trommeslager Lovestick og Christophers trommerslager Thomas Drackmann.

Sangen, som Jeanette skal synge i Melodi Grand Prix 2017, hedder ‘Hurricane’ og er skrevet af sangerinden selv sammen med Alexander Grandjean, Jeppe Pilgaard Ulrichsen og nordmanden Nermin Harambasic.

Interview med Jeanette Bonde

Fra arkivet