News Ticker

Optakt til Melodi Grand Prix 2017: Mød Johanna Beijbom

Foto: Michael Thygesen (GEE)

29-årige Johanna er en erfaren sangerinde i Eurovision-sammenhæng, dog som korsanger. Fire gange har hun deltaget og det er for lande som Malta, Sverige og Danmark. Mest kendt er den svenske vindersang fra 2012 ‘Euphoria’. Men nu er det Johanna’s tur til at stå forrest på scenen.

Johanna er født og opvokset i Skövde i Sverige, hvor hun har sunget og optrådt siden hun var helt lille. Da hun var 14 år blev hun hevet ind i Mr. Melodifestival, Thomas G:sons  studie, og det samarbejde har stået på lige siden. Hun har sunget demoer og kor på mange af hans numre, bl.a. synger hun kor på Carola’s svenske vinder melodi fra 2006 ‘Evighet’.

Johanna har faktisk allerede repræsenteret Danmark i Eurovision Song Contest. Det skete i 2015, da hun sang kor for Anti Social Media på ‘The way you are’.

Sangen, Johanna Beijbom skal synge i årets Melodi Grand Prix, hedder ‘A.S.A.P.’ – en forkortelse for “as soon as possible”, som hun beskriver som en disco-popsang med feeling til Kylie Minogue, og som man bliver glad af.

Sangen er skrevet af Peter Wallevik, Daniel Heløy Davidsen, Patrick Devine, Christian Fast, Dimitri Stassos og Freja Jonsson Blomberg. Danskerne Peter og Daniel er kendt for at samarbejde med store stjerner som Kylie Minogue, One Direction og Olly Murs.
De eneste med erfaring indenfor Melodi Grand Prix er de 2 svenskere Dimitri Stassos og Freja Blomberg, der begge var med i sidste års danske Melodi Grand Prix, hvor de skrev bidraget ‘The Wrong Kind’ til Veronicas Illusion.
De har også begge deltaget i den svenske Melodifestival: Dimitri har haft 4 sange med og Freja var med én gang i 2013. Dimitri deltog også i Eurovision for Spanien i 2009, hvor det dog blev en sidsteplads i finalen.

Interview med Johanna

Fra arkivet

#esc2013malmö #georgien2013 #weareone

A post shared by Johanna Beijbom 🎼 (@johannabeijbom) on

Schlager fan since 1988, Big Eurovision fan since 1999. Super fan and expert of Melodifestivalen, have been all around Sweden since 2007.

Translate »