News Ticker

Optakt til Melodi Grand Prix 2017: Mød Sada Vidoo

Foto: Michael Thygesen (GEE)

Sada Vidoo med det borgerlige navne Nicole Stockholm Pedersen blev født i København af en dansk mor og en palæstinensisk far. Hun startede sin karriere i musikindustrien allerede i slut 90’erne. I 2000 skrev hun teksten til DJ Alligator’s clubhit “Lollipop”, som nok især huskes for de legendariske ord ‘I wanna suck on your lollipop’. Singlen opnåede en flot placering som #5 på den britiske single-hitliste. I 2002 var hun med på Me & My-singlen ‘Te Quiero’ og underskrev efterfølgende en kontakt med Virgin Records, før hun trak sig ud af rampelyset og koncentrerede sig om sangskrivningen. I 2006 opnåede Infernal et stort internationalt hit med ’10 miles’, som er skrevet af Sada og solgte til platin.
I 2008 prøvede Sada lykken i Kanal 5’s talentshow ‘Elsk mig i nat’ og nåede finalen. Det store kommercielle gennembrud udeblev imidlertid.

Vendepunktet for Sada kom i 2012, da hun mødte den britiske producer Chris Ballard samt den anerkendte singer-songwriter Russ Ballard og efterfølgende flyttede til England for at arbejde med sit album i Ballard’s studie. ‘A Story with No End’ udkom i 2014, og bød  bl.a. singlerne ‘The Actress’, ‘China Doll’ samt cover-versionen af Pat Benatar-hittet ‘Love Is a Battlefield’.

I samme periode startede transformationen fra Nicole til den levende dukke Sada Vidoo, som sidste år skabte overskrifter i både Storbrittanien og i Danmark efter den fantastiske optræden i X Factor UK. Da Sada sidste år stillede til audition på programmet, var det som dukke iført kæmpe lyserødt strutskørt, afbleget hår og rød trutmund. Hun gik videre fra auditions, men kom desværre ikke videre fra Six Chair Challenge.

Sangen, som Sada Vidoo skal synge i Melodi Grand Prix 2017, har titlen ‘Northern Lights‘ og er skrevet af Christoffer Lauridsen, som også skrev ‘Blue Horizon’ til Sophia Nohr i 2016, sammen med svenske Andreas Öhrn fra Gravitonas og Alessandra Günthardt, der også skrev Aserbajdsjans bidrag, ‘Start A Fire’, i 2014.

Læs også: Wanted for Dansk Melodi Grand Prix – vores 10 ønske-artister!

Interview med Sada Vidoo


Fra arkivet

Læs også: Denmark in Eurovision: where do we go from here?

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »