News Ticker

Dansk sangskriver bag Bulgariens bidrag? Hvem er Alexander V. Blay?

17-årige Kristian Kostov er blandt favoritterne er til at vinde Eurovision Song Contest 2017 med sangen ‘Beautiful Mess’. Sangen er skrevet af Joacim Persson, Borislav Milanov, Sebastian Arman, Alex Omar og Alexander V. Blay.

Joacim, Borislav og Sebastian er alle en del af sangskriver- og producer-kollektivet Symphonix International, som også står bag årets serbiske og makedonske bidrag og som sidste år leverede “If love was a Crime” til Poli Genova.

Alexander V. Blay er derimod ikke et navn, man tidligere har stødt på i Eurovision-sammenhænge, og en Google-søgning giver primært hits på Kristian Kostov’s Eurovision-bidrag.

Taler Wikipedia sandt?

To af sangskriverne fra Symphonics har imidlertid tidligere arbejdet sammen med en kendt dansk sanger. Joacim Persson og Sebastian Arman var i 2016 med til at skrive ‘Higher Love‘ til den danske sangkomet Alex Vargas.

Og nu bliver det interessant: Alex Vargas’ rigtige navn er Alexander Vargas Blay, hvilket også er det navn, han er krediteret med på sine egne udgivelser – og som meget vel kunne forkortes Alexander V. Blay.

En søgning på Wikipedia, som naturligvis skal tages med forbehold, fordi den opdateres af Wikipedia-brugerne, forstærker mistanken. På Wikipedia-siden for ‘Beautiful Mess” linker Alexander V. Blay til danske Alex Vargas’ profil, se screenshottet til herover.

Alex Vargas udgav i 2003 ‘Rookie’ under sit eget navn, Alexander Vargas Blay.

Om der rent faktisk er et dansk islæt i årets bulgarske sang ligger fortsat hen i det uvisse. 

Vi har forsøgt at få en be- eller afkræftelse fra Alex Vargas selv, som imidlertid ikke er vendt tilbage på vores henvendelser.

Du kan lytte til Kristian Kostov’s ‘Beautiful Mess’ herunder. Er der lidt Alex Vargas-lyd over årets bulgarske bidrag? Døm selv.

Vi håber at få opklaret, hvem Alexander V. Blay er inden Kiev 🙂

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »