News Ticker

Lys Assia afslører sine favoritter – Danmark i Top 10

Lys Assia under Eurovision 2010 i Oslo | Foto: Mette Christensen/GEE

I 1956 vandt hun den allerførste udgave af Eurovision Song Contest med sangen ‘Refrain’. Schweiziske Lys Assia er nu fyldt 93, men følger stadig Eurovision Song Contest. Det er efterhånden blevet en fast tradition, at den populære sangerinde hvert år deler sin top-liste og bud på en vinder af Eurovision Song Contest. I år er heldigvis ingen undtagelse.

The Queen of Eurovision er nu klar med sin Top 20-liste. Listen er ikke et bud på årets resultat. Derimod ønsker Lys at dele med sine fans, hvilke sange, der rører hende mest.

“I år er konkurrencen meget åben. Fansene går en spændende tid i møde til maj. Jeg ønsker alle de deltagende lande held og lykke, men allerede nu vil jeg ønske Francesco Gabbani tillykke med hans bidrag for Italien. Det italienske sprog er meget smukt og minder mig om dengang, jeg optrådte med ‘Giorgio’ i konkurrencen i 1958 og sluttede på 2. pladsen”

“Portugal (Salvador Sobral), Belgien (Blanche), Østrig (Nathan Trent) and UK (Lucie Jones) har ligeledes stærke bidrag. De fejrer mangfoldigheden med deres unikke genrer, lyrik og kompositioner. Vi ses i Kiev, hvor jeg håber at se alle 43 lande optræde på scenen.”

Én af de sange, som også har gjort indtryk på Lys Assia er danske Anja’s “Where I am”, som har fundet vej til Lys’ 10. plads, i øvrigt som det eneste skandinaviske land på listen. Se hele listen herunder:

Lys Assia’s Top 20 2017

1. Italien
2. Portugal
3. Belgien
4. Østrig
5. UK
6. San Marino
7. Schweiz
8. Frankrig
9. Australien
10. Danmark
11. Armenien
12. Tjekkiet
13. FYR Makedonien
14. Kroatien
15. Ungarn
16. Holland
17. Malta
18. Bulgarien
19. Rusland
20. Irland

Fra arkivet

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »