News Ticker

Semifinale 1: Her er vores bud på de 10 finalister

Photo: Michael Thygesen | good-evening-europe.dk

Så er det ved at være den tid igen! Vores bud på finalisterne fra semifinale 1 i årets Eurovision Song Contest. Der har været en del snak om sværhedsgraden af de to semifinaler overfor hinanden, men her i Kyiv kan pressefolkene ikke engang blive enige om, hvilken af de to der er den hårdeste. Vi tager det som et tegn på at bidragene i år er meget stærke og henvender sig til et bredt publikum.

Det har da også været ret svært at finde frem til vores egne ti bud på aftenens semifinale, men det er lykkedes og vi trøster os med at vi i år som minimum kan have to rigtige!

Mette’s gæt

1. SVERIGE:

Starten udenfor scenen er genial og tilfører sammen med anvendelsen af løbebåndene noget unikt til Robin’s sceneshow. Grafikken giver en fornemmelse af uendelighed, som meget godt går i spænd med ”I can’t go on”-temaet. Koreografien sidder lige i skabet, selvom Robin ved dagens prøve ser en smule svedig ud – og ikke helt så stilsikker, som normalt. Det rykker dog ikke ved det faktum, at Sverige igen er en sikker finalist ved lørdagens show.

Finalist: Sikker

2. GEORGIEN:

Bond-stemning, tøris på scenen, pyro og en meget dramatisk grafik løfter sammen med Tako’s imponerende vokal den lidt middelmådige sang.

Desværre nok ikke en sang, som TV-seerne husker – især ikke i en tidlig Sverige-Australien sandwich, og spørgmålet er om juryen kan hjælpe Georgien nok til en finaleplads.

Finalist: Måske (jeg håber)

3. AUSTRALIEN:

Efter Georgien’s dramatiske show, så kommer Isaiah med et fint og simpelt show, hvor fokus i stedet er lagt på at skabe inderlighed og en mere intim stemning, bl.a. ved hjælp af den lille roterende plateau på scenen, som Isaiah står på. Isaiah virker en smule usikker på scenen og Australien er ikke den stensikre finalist, som landet har været de sidste par år.

Finalist:  Sandsynlig

4. ALBANIEN:

Flot, flot show, rent visuelt. Men spørgsmålet om ”World” har nok at byde på. Jeg aner stadig ikke, hvad sangen handler om, efter at have set alle prøverne 😉

Finalist: Nej

5. BELGIEN:

Vokalt er der sket forbedringer, men desværre ser Blanche stadig meget utryg ud på scenen. Hun har efter de første prøver skiftet brudekjolen ud med en lang sort kjole, som passer bedre til stemningen i sangen. Hendes sørgmodige (Bambi i lyskeglen) blik kan til en vis grad passe til sangens budskab.

Fra tidligere favoritværdighed må Blanche nu tage til takke med en “måske” finaleplads.

Finalist: Måske

6. MONTENEGRO:

Jeg ELSKER Slavko (hans lange fletning, gennemsigtige bluse og glitterbukser)  – og ”Space” er og bliver et fedt clubhit. Når det er sagt, så er der ikke meget positivt at sige om hverken show eller vokal. Showet består primært at Slavko som hopper og danser tilfældigt rundt på scenen, mens han svinger med sin lange fletning. Højdepunktet er scenen, hvor Slavko ligger på gulvet og synger, mens der kører billeder af ham selv i gulv LED’en. Jeg tror det bliver FOR meget for både tv-seere og og jury.

Finalist: Nej

7. FINLAND:

Norman John får virkelig et skub mod finalen med placeringen efter Cirkus Slavko. En af årets mest vellykkede visuelle oplevelser kombineret med en smuk sang og en meget inderlig levering. Øjeblikket efter piano-soloen, hvor lyskeglerne tændes, er ren magi og Finland burde være en sikker finalist.

Finalist:  Sikker

8. AZERBAIJAN:

Nyskabende og yderst effektfuld show tilsat en stærk vokal. Ved dagens prøve er Dihaj uden den markante læbestift og iført en slags hovedbeklædning, der skjuler hendes hår. Den her optræden går virkelig under huden og jeg må stadig kæmpe med tårerne, når showet slutter.

Finalist: Sikker

9. PORTUGAL:

Salvador nailer den 180%, selvom han på grund af sygdom har haft sin søster som stand-in til de indledende prøver og først ankom søndag. Den mand er så fascinerende, at man ikke kan holde øjnene fra ham. Så meget inderlighed, sårbarhed og karisma! Tilsat den smukkeste grafik og Salvador’s imponerende vokal, så er Portugal et godt bud på en vinder af denne semifinale.

Finalist: Sikker

10. GRÆKENLAND:

Demy’s usikre vokal udstilles i høj grad efter Salavador’s magtdemonstration af vokal styrke. Skiftet fra stor musikkunst og til relativ simpel Eurodance bidrager yderligere negativt.

En charmerende og storsmilende Demy leverer sammen med de 2 dansere et flot show, og kun fordi det er Grækenland er der en chance for, at hun kan gå videre?

Finalist: Måske

11. POLEN:

Super stærk vokal og masser af power i Kasia’s stemme. Et fint, omend et lidt anonymt show. Klassisk blå baggrund og hvid kjole, som risikerer at være glemt, når stemmerne skal afgives. Kan juryen hive den i land for Polen?

Finalist: Måske

12. MOLDOVA:

Humor, energi og en koreografi, som giver én lyst til at danse. Mange husker Epic sax guy, som har adskillige millioner views på Youtube og ”Hey Mama” er ligeledes en sang, som kan tiltale de seere, som måske ser konkurrencen uden at være fans og stemmer på et catchy mainstream bidrag med humor.

Finalist:  Sandsynlig

13. ISLAND:

Jeg havde simpelthen glemt Island i min gennemgang! Hvilket nok i sig selv ikke tegner så godt 🙂 Svala har en flot stemme og ‘Paper’ er en både stærk og personlig sang. Jeg tror blot, at den måske kræver, at man hører den flere end én gang, for at fange dens kvaliteter.

Finalist: Måske

14. TJEKKIET:

Skønne Martina er en fantastisk “likeable” person, hvilket også skinner igennem på scenen. Hun fremstår både sårbar og inderlig og leverer en stærk vokal på den smukke ballade ”My Turn”.

Jeg tror dog ikke sangens skiller sig tilstrækkeligt ud til at få stemmer nok til en finaleplads.

Finalist: Nej

15. CYPERN:

Unikt uptempo bidrag med et iøjnefaldende show og en effektiv koreografi. Stærk vokal og især slutningen, hvor Hovig ligger på gulvet ser fantastisk ud. Starten før Armenien kan dog skade Cyperns chancer.

Finalist: Måske

16. ARMENIEN:

Ligesom Grækenland nok kan lide under starten efter Portugal, så frygter jeg også lidt for Cypern’s skæbne før Armenien, som virkelig har fået skruet et fantastisk show sammen til ”Fly with me” – og bør være med i kampen om Top 3-pladserne i denne semifinale. Et unikt bidrag og et meget dragende show.

Finalist: Sikker

17. SLOVENIEN:

Musical-stemning og en meget storladen, på grænsen til selvhøjtidelig optræden fra Omar. Iørefaldende, men måske også en sang, som kommer 10 år for sent. Vokalt leverer Omar 100 %, men sangen kan måske få svært ved at skaffe opbakning især fra juryen.

Finalist: Måske

18. LETLAND:

Triana Park er meget unikke i denne semifinale, både genremæssigt og rent visuelt. Med starten som nummer 18 og et flot show, så tror jeg på at Letland har gode chancer for at avancere til finalen.

Finalist: Sandsynlig

De 10 finalister:

 1. Portugal
 2. Azerbaijan
 3. Armenien
 4. Sverige
 5. Finland
 6. Australien
 7. Moldova
 8. Letland
 9. Belgien
 10. Georgien

Michael’s gæt

SVERIGE:
Sikker og gennemarbejdet performance med tilhørende håndtegn. Svensk effektivitet og en stensikker finalist

GEORGIEN:
Ligger mellem Sverige og Australien, begge meget stærkere bidrag. Ikke en finalist

AUSTRALIEN:
Flot og sikker performance. Lidt for simpel for min smag, for sådan en ung gut. Men stadig, det er Australien og selvfælgelig også en stensikker finalist.

ALBANIEN:
Endnu en ballade. Lidt mere obskur end Georgien og nok heller ikke en finalist

BELGIEN:
Blanche… Åh Blanche. Jeg forstår selt slet ikke hvorfor man ikke fra belgisk TVs side har brugt tiden på noget medie/scene-træning til Blanche. Hun ligner stadig en ung pige der er parat til at flygte.
Men sangen er stærk, showet er flot skruet sammen omkring hende. Måske, kommer meget an på Blanche, jeg har endnu ikke set noget fra hende der gør mig tryg ved hende på scenen.

MONTENEGRO
Slavko og håret. Årets club hit og han skulle nok være blevet på clubben. Det her bidrag er om noget uværdigt til videre deltagelse. (forhåbentligt) Ikke en finalist.

FINLAND:
Norma John med et helt ekstremt flot show. Jeg er bange for de to artisters chance, men tager dem med som finalist fordi det ville være meget fortjent hvis de går videre.

AZERBAIJAN:
Kunstnerisk show og jeg er personligt helt solgt. Ved sidste prøve i dag bar Dihaj ingen læbestift (hun har normalt en sort på) hvilket solgte sangen om den sårbare kvinde der skal ud af sit destruktive forhold endnu bedre. Sikker finalist.

PORTUGAL:
Ekstremt sikker vokal. Et noget mærkeligt show med Salvador der mest af alt står og tripper lidt. Men sangen har sit publikum, og den er nok en ret sikker finalist.

GRÆKENLAND:
Demy er nok deværre den svageste balladesangerinde vi har med i år. Hun går på efter Portugal, som lige har vist os allesammen hvordan en stærk sanger skal lyde. Efter hende kommer Polen, som i samme kategori er ligaer bedre end Demy. Jeg vælger at tage Grækenland som “måske”.

POLEN:
Meget mere energi og nerve i det her bidrag end Grækenland’s før. En meget stærkere sangerinde og jeg tror på en finaleplads til Polen, måske endda på bekostning af Grækenland.

MOLDOVA:
Sunstroke Project og ikke mindst “epic sax guy”. Jeg tror på en finaleplads til gutterne fra Moldova.

ISLAND:
Svala gør det godt og har et flot show til at understøtte sangen, men om det er nok er jeg meget i tvivl om. Vi så sidste år at det ikke er godt nok med et flot show når man er islænding. Jeg tror desværre ikke på en finaleplads til Island i år.

TJEKKIET:
Martina er charmerende, men jeg tror ikke på en finaleplads til hende i år.

CYPERN:
Meget svensk i både lyd og koreografi, hvilket jo ikke er så mærkeligt når det nu er G:Son der har stået for bidraget. Måske

ARMENIEN:
Flot show og stensikker vokal. En sikker finalist.

SLOVENIEN:
Intetsigende sang. Musikalstemning, storladent og passer sikkert fint ind et eller andet sted på de skrå brædder. Jeg har dog ikke plads til Omar på min finalist-liste.

LETLAND:
Alternativt show og sang. Hun er ikke den stærkeste sanger vi har set i den her semifinale, og jeg tror ikke på en plads i finalen til Triana Park.

De 10 finalister

 1. Sverige
 2. Australien
 3. Azerbaijan
 4. Portugal
 5. Polen
 6. Moldova
 7. Grækenland
 8. Belgien
 9. Finland
 10. Armenien

Semfinalen indledes med den ukrainske multiartist, sanger, sangskriver og  danser Monatik, som synger “Spinning”

Herefter får vi de 3 værter Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk og Timur Miroshnychenko på scenen, som byder velkommen til den første semifinale i Kiev og fortæller lidt om konkurrencen.

Pauseunderholdningen leveres af Jamala og der bliver også gensyn med Verka.

Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.

Translate »