News Ticker

Efter juryfinalen: Her er vores gæt på finalens resultat

Photo: Michael Thygesen | good-evening-europe.dk

Efter juryfinalen fredag aften har vi hver især vurderet de 26 bidrag og givet vores bud på Top 10 og aftenens vinder.

Mette’s vurdering

1. ISRAEL:

IMRI er den helt perfekte show-åbner! Uptempo bidrag med en lækker koreografi, masser af energi og et godt omkvæd. Vokalt gav Imri én af sine bedste optrædener og når man så tilsætter hans uimodståelige charme og sexede optræden, så kunne Israel godt ende i en pæne ende af pointtavlen. Israel har dog ikke haft så stor popularitet de senere år, hvorimod en af IMRI’s store konkurrenter i år, Robin, traditionelt set har masser af “venner” i Eurovision. Derfor vil mit gæt være at IMRI lander lige udenfor Top 10.

Placering: 11-20

2. POLEN:

Polen har fået den frygtede position 2 og er klemt inde mellem 2 meget energiske og farverige optrædener. Det får ‘Flashlight’ til at fremstå en smule statisk og anonym. Stærk vokal fra Kasia, som til juryfinalen lige holder tonen ekstra 10 sekunder til sidst! Meget imponerende.

Jeg tror Hviderusland kommer til at “walk’e all over” Polen og hensætte Kasia til en placering på højre side af scoreboardet.

Placering: 21-26

3. HVIDERUSLAND:

Hviderusland er for mig én af årets helt store positive overraskelser. Naviband gav endnu en perfekt og unik optræden med masser af charme og glæde. Hvis der havde været plads i min Top 10 havde Naviband fået den 🙂

Placering: 11-20

4. ØSTRIG:

Én af årets bedste visuelle oplevelser. Sky-temaet er perfekt til ‘Running on Air’. Nathan er flere gange en smule “off” i løbet af juryfinalen, men hans energi og smittende glæde er intakt.

Placering: 11-20

5. ARMENIEN:

Umiddelbart efter Østrigs lækre show, så får vi endnu et flot og iøjnefaldende show. Artsvik leverer en perfekt vokal, og en yderst intens og dragende optræden. ‘Fly with me’ er unik i sin genre og kunne godt ende i  Top 10.

Placering: Top 10

6. HOLLAND:

Jeg bliver altid både rørt og imponeret, når jeg hører de hollanske søstre, deres stærke vokaler og smukke harmonier. Sangen er både iørefaldende og rørende. Med endnu en perfekt vokal optræden så burde Holland score rigtig mange point hos juryen. Om seerne husker Holland er det store spørgsmål?

Placering: 11-20

7. MOLDOVA:

Humoristisk optræden, som måske ikke just vil appellere til juryen. “Unge” og måske også også seere, som ikke tiltrækkes af den traditionelle Grand Prix sang, vil måske stemme på Moldova, men jeg kan ikke se Sunstroke Project klare sig bedre end i 2010, hvor gruppen havde et noget stærkere bidrag.

Placering: 21-26

8. UNGARN:

En af mine helt store favoritter. Årets Jamala. Fyldt med passion og følelse. Joci er en fantastisk performer og giver i samarbejde med danseren en helt eminent og unik performance. Nok aftenens mest ægte og unikke bidrag.

Placering: Top 10

9. ITALIEN:

Uanset hvem der kommer efter Ungarn, så vil man (læs: jeg) sammenligne. Det er svært at levere noget lige så ægte, som Joci gør . Men er der nogen, der kan bære opgaven, så er det Francesco Gabbani! 🙂 Fin vokal og en charmerende optræden, men måske ikke hans bedste performance i Kiev. Folk i pressecentret går amok, når Francesco kommer på scenen. En sang, som alle kan synge med på og koreografien er genial. Stadig mit bedste bud på en vinder.

Placering: Top 10 (vinder)

10. DANMARK:

Perfekt optræden fra Anja, måske endda endnu bedre end i semifinalen. Jurien vil elske Danmark og Anja shiner, selvom hun er placeret i en sandwich mellem favoritterne fra Italien og Portugal.

Placering: Top 10

11. PORTUGAL:

Salvador har i dag overtaget rollen som bookmakernes favorit og hensat Italien til 2. pladsen. Og det er bestemt med god grund. Salvador er en fantastisk entertainer. Man kan ikke tage øjnene fra hans, lige dele, karismatiske og “quirky” person og vokalt imponerer han igen og igen.

Om det er nok til sejr er det store spørgsmål. Jeg tror umiddelbart ikke, at Salvador vil vinde seer-afstemningen. Dertil er sangen måske lidt for speciel? Eurovision-fans ELSKER Salvador (og med god grund), men hvad med de unge seere? Vil de ikke sende deres sms’er afsted til sang nr. 25?

Placering: Top 10

12. AZERBAIJAN:

Dihaj kan godt komme til at lide lidt under starten lige efter Portugal. I semifinalen skilte Dihaj sig virkelig ud og hendes sang og show virkede meget stærkt og følelsesladet! Efter Portugal’s indlevende og meget unikke optræden, så mister “Skeletons” lidt af sin impact.

Stadig et flot og nyskabende show, et interessant bidrag, karismatisk optræden og stærk vokal.

Placering: Top 10

13. KROATIEN:

Måske skyldes det, at vi har overværet lidt for mange prøver, men Kroatiens show begynder at kede mig. I semifinale virkede det 100% og Jacques var et frisk pust og et unikt indslag. Efter en helt stribe af favoritter og dark horses, så er effekten – i alt fald på mig – aftaget.

Jacques gav en stærk vokal performance og jurystemmerne burde været sikret. Bedømt ud fra seertal på vores videoer, så er Kroatien en sikker vinder, men jeg tror målgruppen er en smule for snæver hos seerne, lidt på samme måde som med Portugal.

Placering: 11-20

14. AUSTRALIEN:

En af de bedste vokale præstationer, Isaiah har leveret i Kiev. Jeg er dog ikke helt overbevist om at årets australske bidrag har det, der skal til, for at sikre Australien endnu en Top 10-placering. Showet er lidt for anonymt og sangen ikke stærk nok.

Placering: 11-20

15.GRÆKENLAND:

Ikke den bedste vokal. Et fint show og en uptempo sang, men Sverige og Israel vinder nok uptempo/dance/pophit genren.

Placering: 21-26

16. SPANIEN:

Manel er både “likeable” og charmerende. Det er desværre ikke nok, når sangen er intetsigende og vokalen nærmer sig den, man hører en sen lørdag nat på den lokale karaoke-bar. Måske aftenens mest usikre vokal og en kandidat til sidstepladsen, i alt fald hos juryen.

Placering: 21-26

17. NORGE:

Overraskelsen for mig ved torsdagens semifinale. Norge vil nok drage fordel af, at skulle på efter meget lidt imponerende Spanien. Jeg er stadig helt lost mht. at forudsige Jowst’s chancer, men jeg tror det bliver en placering omkring midten.

Placering: 11-20

18. UK:

Lucie klatrer opad hos bookmakerne og leverer endnu en perfekt optræden til juryfinalen. Stærk vokal med masser af indlevelse og et smukt, smukt show. En stærk Top 10 kandidat.

Placering: Top 10

19. CYPERN:

Hovig gør det så godt han kan med sit materiale og der er ikke en finger at sætte på hverken vokal eller performance. Jeg tror dog “Gravity” kommer til at lide under starten før Rumænien, og slutter blandt de sidste 6.

20. RUMÆNIEN:

Yodel It! er så iørefaldende og smittende, at den, efter min opfattelse, vil appellere til rigtig mange seere. Stærk vokal tilsat Ilinca og Alex’ charmeoffensiv. Rumænien ligner en darkhorse til sejr.

Placering: Top 10

21. TYSKLAND:

Et af de stærkeste tyske bidrag siden Lena med et effektivt visuelt show. Men at komme efter Rumænien er ikke nogen god skæbne for stakkels Levina, hvilket nok igen kan sende Tyskland mod en bundplacering.

Placering: 21-26

22. UKRAINE:

Aftenens eneste rockbidrag. Ikke historiens mest opfindsomme show, men en stærk vokal og sangen har bestemt sit publikum. Måske en placering mellem 15 og 20.

Placering: 11-20

23. BELGIEN:

Blanche lægger svagt ud, men kommer godt efter det undervejs i sangen. Meget statisk optræden uden ret meget indlevelse. Dog virker Blanche lidt skræmte udseende på en måde passende til sangen. Belgien kan stadig være en seer-favorit, men jeg tror ikke juryen sender så mange stemmer afsted mod Blanche.

Placering: 11-20

24. SVERIGE:

“I can’t go on” er freaking beautiful. Der er 180% styr på koreografien og alt omkring Robin er stilrent og toptunet. Desværre bliver det også en smule stift. Jeg tror stadig på en Top 10 placering, men jeg tror andre lande kommer til at kæmpe med om sejren?

Placering: Top 10

25. BULGARIEN:

Kristian er igen helt overlegen vokalt! Stærk og indlevende optræden. Den fyr har virkelig potentiale til at blive en verdensstjerne. Den instrumentale del mod slutningen, hvor regn-grafikken sætter ind, er intet mindre end magisk! Som stor Alex Vargas-fan, er min holdning til sangen nok en anelse farvet. Men ‘Beautiful Mess’ er uden tvivl en stærk konkurrent til Italien og Portugal, og måske endda den af de 3 favoritter, der kan appellere bredest. Med start nummer 25 er Bulgarien bestemt et godt bud på en vinder.

Placering: Top 10

26. FRANKRIG

Alma giver en fin vokal, men hendes optræden virker desværre en smule for statisk til en glad, up-tempo sang, som “Requiem”. Jeg er vild med slutscenen over Paris, men jeg tror måske ikke “Requiem” har nok til Top 10. Der er rigtig stærke konkurrenter.

Mette’s Top 10:

1.Italien

2.Bulgarien

3. Portugal

4. Rumænien

5. Danmark

6. Ungarn

7. Armenien

8. Azerbaijan

9. Sverige

10. UK

 

10-20

Holland

Israel

Belgien

Hviderusland

Kroatien

Australien

Frankrig

Ukraine

Østrig

Norge

21-26

Tyskland

Grækenland

Cypern

Moldova

Polen

Spanien

 

Michaels vurdering:

ISRAEL

IMRI nailede juryprøven som forventet. Han har været sikker hele vejen igennem. Start nummer 1 er ikke optimal, men vi så Belgien åbne sidste år og ende på en tiendeplads. Jeg tror godt IMRI kan gøre Laura kunsten efter. Sangen er catchy og showet fungerer fint.

Top ti

POLEN

Start som nummer to med en ballade i et år hvor vi i den grad har ballader nok. Hun er sikker i vokalen men showet er stillestående og en smule kedeligt.

Uden for top ti

HVIDERUSLAND

Jeg havde ikke lagt specielt mærke til Hviderusland indtil deres første prøve. De stiller, nærmest rebelsk, med en sang på hviderussisk. Den er glad, der er energi, og de to medlemmer af Naviband har den kemi og charme som Estlands bidrag komplet manglede. Det hele fungerer flot på scenen og jeg har høje forventninger til Hviderusland i år.

Top ti

ØSTRIG

Nathan havde flere små kiksere til juryprøven. Han har ellers været sikker til prøverne. Sangen er glad og showet er simpelt. Der mangler bare noget i sangen der gør at man kan huske den når der skal stemmes. Jeg tror ikke på en top ti til Østrig.

Uden for top ti.

ARMENIEN

En ballade blandet med lidt østlig mystik. Jeg bliver ved med at glemme at Armenien er med. Det er nok ikke det bedste tegn. Showet virker en anelse mærkeligt og påklistret og jeg tror heller ikke seere eller jury giver dette bidrag ret mange point.

Uden for top ti

HOLLAND

De tre søstre er stort set fejlfri i alle deres performances. Nok årets stærkeste vokaler. Jeg tror dog ikke at trestemmig skønsang er nok til at sikre en plads i top ti. Det er svært at gøre ret meget koreografisk med den her type bidrag, hvilket gør at det kommer til at virke en smule stillestående.

Uden for top ti
MOLDOVA

Epic sax guy. Et energisk og simpelt nummer folk med det samme kan være med på. Det er dog nok ikke nok til at sikre en plads i top ti. Det hjælper heller ikke at EBU har placeret 6 favoritter lige efter Suntroke Project.

Uden for top ti

UNGARN

Fantastisk. Jeg har set showet 6-7 gange nu og bliver stadig rørt. Absolut min favorit i år og i sin helt egen klasse af perfektion. En klar top ti

Top ti

ITALIEN

Forhåndsfavoritten Francesco er falmet en smule med tiden, måske det evige problem med big 5 – folk har ikke set nok til dem da de jo ikke skal deltage i semifinalerne. Og uanset hvad EBU forsøger ser det ikke ud til at det hjælper ret meget.
Det ændrer dog nok ikke på at Italien stadig er en top 3 kandidat og i skrivende stund med cirka samme odds for en sejr som Portugal.

Top ti

DANMARK

EBU har valgt at placere Anja sammen med feltet af favoritter. Antagelsen er at de bliver placeret således for at gøre det mere spændende, baseret på de afgivne stemmer til semifinalerne og de generelle odds på trækningstidspunktet.
Anja har en fabelagtig stemme og har ikke lavet en dårlig prøve endnu. For mig en top ti kandidat.

Top ti

PORTUGAL

Jeg tror ikke at der er så bredt et publikum til Salvador som bookmakere og fans tror. Jeg tror gerne på at Portugal vinder juryafstemningen, men det er bare ikke nok. En sikker top ti, men ikke årets vinder.

Top ti

AZERBAIJAN

Sammen med Ungarns står Azerbaijan for årets kunstneriske bidrag, og hun er stensikker vokalt. Showet er abstrakt og kan nok sætte nogle seere af. Jeg tror dog stadig på en flot placering til Dihaj.

Top ti

KROATIEN

Bizart. En magtdemonstration af sengteknik. Shower er cliche er lige på grænsen til vulgært. En plads lige uden for top ti tror jeg vi ender med her.

Uden for top ti

AUSTRALIEN

Australien er falmet en del for mig over de sidste par uger. Showet er statisk og sangen er gennemsnitlig. Jeg tror ikke på en top ti

Uden for top ti

GRÆKENLAND

En ballade i halen af første halvdels favoritfelt. Demy er ikke den stærkeste sanger og sangen er jævn og en smule kedelig. Ikke en top ti

Uden for top ti

SPANIEN

Kandidat til sidstepladsen i år. Ingen energi, det lyder mest som en kareoke-version af et bedre nummer, Manel ligner mest af alt en der ikke rigtigt gider være her.

Uden for top ti.

NORGE

Jeg har før undervurderet Norges moderne radiohit. Jeg synes stadig ikke det er noget særligt, men det er der tydeligvis mange andre der gør. Jeg tror nu ikke på en top ti til Norge i år.

Uden for top ti

STORBRITTANIEN

Sikker vokal. Intimt og intenst show. Jeg tror UK kommer til at klare sig rigtigt godt i år

Top ti

CYPERN

Årets eneste kopi af Sergeys show fra sidste år. Jeg forstår stadig ikke hvordan den kunne kvalificere sig men det gjorde den så. Det bliver nok også ved det. Jeg tror Sverige, Cypern og Israel kommer til at kæmpe om de samme stemmer, og det kommer ultimativt til at koste dem alle sejren.

Uden for top ti

RUMÆNIEN

Nyskabende, charmerende og ungt. En outsider til sejren måske.

Top ti

TYSKLAND

Der er ikke mange her der levner Tyskland mange chancer, heller ikke i år. Jeg synes nu personligt at det er et ganske udmærket bidrag, og som minimum fortjener bedre end sidstepladsen. Levina er charmerende og indlevende, sangen er ganske udmærket. Nok ikke en top ti, men bedre end de sidste par år for Tyskland

Uden for top ti

UKRAINE

Jeg har vist sagt det før, men der er bedre måder at iscenesætte et metalband til Eurovision. Udover det så ser det ud til at O.Torvald har valgt det ringeste af deres numre til Eurovision. Det fortsætter en tradition, hvor værtslandet mest af alt ser ud til ikke rigtigt at have lyst til at vinde. Ikke en top ti.

Uden for top ti

BELGIEN

Det er svært at gennemskue Blanches performance. Det er det samme hver gang, men jeg føler ikke at hun kommunikerer til mig som seer. Det er lidt dødt at se på, og det er svært at regne ud om det er med vilje.

Uden for top ti

SVERIGE

Mekanisk og sjælløst er de tanker jeg får når jeg ser Robins performance. Og som sagt så kommer Cypern, Israel og Sverige til at kæmpe om den samme pulje stemmer. Jeg tror ikke der er mange jurystemmer til nogen af de lande, så det bliver svært at sige hvor de hver især lander.

Uden for top ti

BULGARIEN

Moderne og et desideret radiohit. Jeg undrer mig over startnummeret til unge Kristian. Hvis vi antager at allokeringen er baseret på stemmeantal i semifinalen, så har Bulgarien nok ikke fået helt så mange stemmer som vi forudsagde de ville. Jeg tror nu stadig på en god placering. Sammen med Italien og Portugal er Bulgarien helt klare bookmakerfavoritter til sejren, og det er i og for sig fortjent.

Top ti

FRANKRIG

Alma gør det godt på scenen men jeg synes ikke rigtigt at showet fungerer. Til en sang af den type bør der være en del mere bevægelse.

Michael’s top ti

  1. Italien
  2. Bulgarien
  3. Portugal
  4. Rumænien
  5. Ungarn
  6. Azerbaijan
  7. Hviderusland
  8. Danmark
  9. Holland
  10. Kroatien

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »