News Ticker

Celebrate Diversity: Århus Pride inviterer til folkefest i mangfoldighedens tegn

Foto: Martin Ballund

God musik, prisuddeling, lækker mad og ikke mindst en flot og farvestrålende parade gennem Århus’ gader. Det er nogle af de ting, man kan opleve på næste lørdag, når Aarhus Pride meget apropos årets Eurovision slogan #celebratediversity, hylder mangfoldigheden og inviterer til folkefest i midtbyen. 

Århus Pride er en kampdag og en festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering. Eventet, som blev afviklet for første gang i 2012, har til formål at skabe positiv opmærksomhed om hele LBGT-miljøet i landets næststørste by, men også i resten af Danmark og i hele verden.

Farvestrålende parade gennem Århus Midtby

Århus varmer allerede nu op til næste uges store fest, der lørdag kulminerer med Århus Pride Parade, som vil slange sig igennem Århus Midtby i en farvestrålende parade.  Paraden starter kl. 12.00 på Bispetorv med DJ og masser af god stemning. Derefter går paraden gennem byens gader for at ende på Officerspladen. Du kan se ruten herunder:

Ruten: Bispetorv – Mejlgade – Graven – Klostergade – Grønnegade – Vestergade – Lille Torv – Badstuegade – Pustervig – Rosensgade – Mejlgade – Teatergade – Kannikegade – Sct. Clemens Torv – Søndergade (Strøget) – Ryesgade – Banegårdspladsen – Park Alle – Agnete og Havmanden – Rådhusparken – Frederiks Alle – Musikhusparken

Du kan læse mere om eventet her. Sidste chance for at melde en gruppe til paraden er i morgen søndag den 27/5.

Kulinariske lækkerier, musik og underholdning

Når paraden afsluttes, så fortsætter folkefesten på Officerspladsen og i Musikhusparken i hjertet af Aarhus. Både paradedeltagere og tilskuere kan få stillet sult og tørst på Kødbyens store madmarked, som byder på kulinariske lækkerier i mangfoldighedens tegn. Der vil være musik, prisuddeling og taler fra den store scene, mens græsset vil byde på alt fra hoppeborge og havespil til forboldturning.

Blandt de optrædende er:

  • singer-songwriter Marie Frank, bl.a. kendt for hittet ‘Symptom of my time’ og har Superheroes guitaristen Thomas Richard med på scenen
  • det unge stjerskud Alexander Oscar, som har arbejdet sammen med Remée og Chief 1 og står bag hittet  ”Ocean View”
  • singer-songwriter Ida Gard, vinder af P3’s Karrierekanonen i 2008, en del af projektet ‘Flygtningestemmer’ og har bl.a. varmet op for Bob Dylan
  • Danmarks Dragdronning, Miss OTB (One Tall Bitch), fejrer i år 20 års-jubilæum som drag, tidligere Talent-deltager, skal med sin skarpe tunge og sine spidse stiletter styre Pride showet.

På scenen kan man desuden møde Århus’ borgmester Jacob Bundsgaard, minister for ligestilling Karen Ellemann, drag queen Stella Starlight og Århus Pride’s formand Mads Hedelund.

Lækre drinks, drags og dans

Når mørket falder på, så flytter festen indendøre på Double Rainbow ved Godsbanen. Her afsluttes Århus Pride 2017 med et brag af et Afterparty, som har de 2 drags Miss Stella Starlight og Miss Mercedes Moonshine som værtinder og desuden vil byde på masser af lækre drinks og dans. Du kan læse mere om WONN Official Aarhus Pride Afterparty og finde info om billetter her.

Århus Pride afholdes lørdag den 3. juni og er for alle – unge som gamle, børn som voksne. Let’s Celebrate Diversity! Du kan læse mere om eventet på Facebook.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »