Aarhus Pride 2017 – Parade, prisuddeling og underholdning i topklasse!

Miss OTB - One Tall Bitch - var årets veloplagte værtinde på Pride Square | Foto: Michael Thygesen / good-evening-europe.dk

Omkring 6000 mennesker deltog i den store – knap 3,5 km lange – parade gennem Århus’ gader, da Aarhus Pride i lørdags blev afholdt for 6. gang. Paraden, som startede ved Bispetorv, bød traditionen tro på masser af regnbueflag, farvestrålende kostumer, bannere, samba-rytmer, glæde og dans. Efter optogets afslutning fortsatte festlighederne på Officerspladsen i hjertet af Århus med prisoverrækkelser, musikalsk underholdning og masser af hygge på det store Streetfood-marked.

Kærlighed er kærlighed!

På scenen bød Borgmester Jacob Bundsgaard velkommen i en smuk tale, som lagde vægt på Århus som en by, der hylder mangfoldigheden:

”Kærlighed er kærlighed. I dag hylder vi mangfoldigheden og det, at vi er en by, hvor uanset hvor man kommer fra, hvilken alder man har, hvad det er for en etnicitet og seksualitet, man bekender sig til, og hvordan man ser ud, så er man en del af Aarhus. Og man er velkommen her i vores by!”


Der var også masser af kærlighed både til og fra de 2 søstre, May-Britt Mølgaard Hansen og Rikke Hansen, som står bag den århusianske homobar og natklub GBar og i år modtog Århus Pride prisen for deres mangeårige arbejde og opbakning til LGBTQ-miljøet i Arhus.

Til at overrække prisen til GBar var ligestillingsminister Karen Ellemann, som i sin tale bl.a. roste de 2 prisvindere for at være et forbillede for andre.

“Det er mennesker, som dem vi hylder lige om lidt. Det er deres fortjeneste, at vi overhovedet kan stå her idag til Pride. De har turdet stå frem, de har været et levende eksempel for andre, også selvom det til tider har været enormt svært og også ind imellem farligt. Det kræver vilje og en kæmpe portion mod at gå forrest.”

Det var 2 tydeligt rørte bar-ejere, som efter at have modtaget prisen takkede både GBar-personalet og gæsterne:

“Vi er meget beærede, tusind tak! Sådan noget sker ikke uden GBar personalet, 8 1/2 år med jer, alle mulige dejlige mennesker, og gæsterne, hvor ser I godt ud, tusind tak.”

Udover Pride Prisen til Gbar blev der også uddelt en pris til den 20-årige danske drag Lathisya Adore. Hun vandt sammen med sine venner og familie årets paradepris, som gives for at have gjort paraden til en ekstra god, mindeværdig og farverig oplevelse. Hun takkede efterfølgende bl.a. sin familie for støtten:

“Jeg vil gerne sige tak til alle mine venner, som er taget med til paraden i år, min dejlige lillebror og min dejlige far, som er med herinde og støtter op om det her. Det er så fantastisk, når man kan hive familien med.”

Humor, rappe replikker og enestående kostumer

På trods af gråvejr og regnbyger, så var humøret højt blandt de mange Pride-gæster, som dagen igennem dansede, grinte og stor-hyggede sig på Pride Square. Den musikalske underholdning var i top med live-optrædener fra bl.a. skønne Marie Frank, som sang flere af sine kæmpehits fra slut 90’erne og starten af 2000, bl.a. “Symptom of My Time” og “Under The Water”.  Vi stiftede bekendtskab med den spændende danske singer-songwriter Ida Gard, som imponerede med egne numre og coverversioner, og så var der ny musik fra det århusianske stjerneskud Alexander Oscar. Endelig var der dragshow med smukke Miss Stella Starlight. Du kan se video med dem alle nederst i artiklen.

En speciel person formåede dog i særlig grad at fastholde publikum og få dem til at glemme alt om regnvejret. Årets veloplagte værtinde Miss OTB – One Tall Bitch – leverede dagen igennem en helt fantastisk optræden, fyldt med humor, rappe replikker og enestående kostumer. Med adskillige improviserede optrædener, skarpe præsentationer, involvering af publikum samt dagens mest underholdende shows, så var Miss OTB omdrejningspunktet i en yderst vellykket fest på Pride Square.

Tak til arrangørerne, artisterne samt de mange frivillige for en skøn dag i Århus. Vi glæder os til næste år!

Video playliste, Aarhus Pride 2017

Galleri, Aarhus Pride 2017

Links:

Vært: Miss OTB ( Michael Engel O. Bonnichsen) – Facebook

Miss Stella Starlight (Peter Hfb Rothgardt) – Facebook

Lathisya Adore –  Facebook

Marie Frank – Facebook

Alexander Oscar – Facebook

Ida Gard – Facebook

Gbar – Facebook