News Ticker

Interview: Svenskfødte Christina skal repræsentere Danmark i OGAEvision Song Contest 2017

I denne weekend lægger Berlin endnu engang rammer til årets Eurovision Weekend, som traditionen tro tiltrækker fans fra hele verden. Blandt dem er svenskfødte Christina Thuresson, som skal forsvare de danske farver i OGAEvision Song Contest.

Det er 6. gang at Berlin er vært for Eurovision-weekenden, der for mange fans betyder et kærkomment gensyn med Eurovision-venner fra ind- og udland og ikke mindst en tiltrængt Eurovision-indsprøjtning i PED-perioden efter ESC-finalen,.

Et af højdepunkterne under Eurovision Weekend er OGAEvision Song Contest, som er en sangkonkurrence for fanklubberne. Tolv artister dyster i konkurrencen, hvor Finland, Israel, UK, Island, Sverige, Ungarn, Ukraine, Rusland, Østrig, Tyskland, Malta  og Danmark er repræsenteret.

De 12 artister synger hver et cover af en Eurovision- eller preselection-sang og vinderen findes ved en afstemning, som vi kender det fra Eurovision. Repræsentanter for hver deltagende fanklub danner en jury, der sammen med gæsterne ved eventet afgiver sine stemmer. De deltagende fanklubber afgiver 1-12 points, mens publikum stemmer på Top 3.

Den danske juryformand er sidste års danske deltager Mikal Johansen.

 Vinder af “Vintergalan” sangkonkurrence

Årets danske håb, som går i fodsporene på Mikal Johansen, der sidste år repræsenterede Danmark med sin flotte fortolkning af ‘Silent Storm’, er Christina Thuresson.

Christina er 24 år gammel, født i Sverige, men har boet i Danmark siden 2011. Hun arbejder til dagligt som indkøbsassistent og har været Eurovision-fan, siden hun for første gang stiftede bekendtskab med konkurrencen som 6-årig. Det skete da Charlotte Perelli vandt med  ”Take me to your heaven” :

Mit første minde er fra 1999, hvor jeg blev helt fortryllet af Eurovision og det har jeg været lige siden.

Udover at være Eurovision-fan, så spiller musik og sang en stor rolle i Christina’s liv:

Jeg synger i et kirkekor og har sunget i 6 kor totalt siden jeg var 14 år. Desuden spiller jeg guitar.

Når Christina på lørdag går på scenen i Berlin, så er det ikke første gang, at den danske OGAEvision-repræsentant er med i en sangkonkurrence. Sidste år deltog hun nemlig i den årlige sangkonkurrence før “Vintergalan” i Malmö arena. Og ligesom Emmelie de Forest gjorde det i 2013, ja så vandt Christina konkurrencen i Malmö Arena.

Det er dog ikke kun drømmen om sejr, der har tiltrukket Christina:

Jeg har valgt at stille op i OGAEvision, fordi jeg elsker at synge og jeg håber at jeg kan få nogle gode erfaringer. 

 Christina Thuresson vil ‘La det Swinge’

Deltagerne i OGAEvision har i år valgt meget forskellige sange, som spreder sig over mere end 40 års Eurovision-historie. OGAE Israel stiller f.eks. med ‘Ey Sham’, som opnåede en 4. plads ved Eurovision Song Contest 1973, mens Tyskland har forberedt en speciel tysk version af årets estiske bidrag ‘Verona’.

Christina har valgt en af 80’ernes glade og farvestålende vindersange, originalt fremført af Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh, bedre kendt som schlagerduoen Bobbysocks, nemlig ‘La Det Swinge’ fra 1985:

Jeg har valgt at synge en sang som gør mig glad og som jeg håber, at jeg kan sprede en god stemning med.

Ligesom ved Eurovision Song Contest, så ligger der en del forbedelser forud for et show som OGAEvision. Udover at vælge det helt rigtige bidrag, så skal deltagerne også selv forberede den visuelle del af deres optræden. Det har været en lærerig opgave for Christina:

Forberedelserne til koreografi, postkort og baggrundsvideo har været spændende og jeg synes at jeg har lært meget af det.

Mød de 12 deltagere i OGAE-vision

Du kan blive introduceret for Christina og hendes 11 konkurrenter i præsentationsvideoerne herunder:

Udover OGAEvision Song Contest, så byder weekenden på koncert med flere Eurovision stjerner bl.a. Kurt Calleja, Claudia Faniello og Glen Vella. Der vil desuden være Eurovision brunch, interviews, quiz mm.

Vi krydser fingre for Christina i OGAEvision og ønsker rigtig god weekend til alle deltagere!

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »