News Ticker

Copenhagen Pride 2017: Grand Prix-stjerner indtager Rådhuspladsen

Foto: Good Evening Europe / Bryan Rice

Om 2 uger skydes årets Copenhagen Pride Week i gang. Fra tirsdag den 15. august og ugen ud er der er lagt op til en forrygende fest i alle regnbuens farver, som traditionen tro også byder på musikalsk underholdning fra en række Grand Prix-stjerner.

Arrangørerne byder i år på det hidtil største og mest ambitiøse Pride Week-program i Copenhagen Pride’s historie, når København i dagene fra den 15. til 20. august indhylles i regnbuer, mangfoldighed, kærlighed og uforglemmelige oplevelser.
Rådhuspladsen forvandles i disse dage til Pride Square, og byder ugen ud på gratis koncerter og underholdning for enhver smag.

Arrangørerne byder i år på flere lækkerier til Grand Prix-fans. Fra årets Melodi Grand Prix optræder både Sada Vidoo og Anja Nissen, mens der ligeledes er gensyn med den danske Grand Prix-veteran Bryan Rice.

Sada Vidoo tilbage på Pride Square

I 2014 gav Sada Vidoo en flot optræden på årets Copenhagen Pride Show. Efter sidste års deltagelse i X Factor UK og årets Melodi Grand Prix, så er hun nu tilbage igen på Pride scenen.

Sada Vidoo optræder til koncerten “Under The Rainbow”  | Torsdag den 17. august kl. 18.30 – 19.00 på Pride Square (Rådhuspladsen).

Om Sada Vidoo

Sada Vidoo startede sin karriere i musikindustrien allerede i slut 90’erne under sit borgerlige navn Nicole Stokholm. I 2000 skrev hun teksten til DJ Alligator’s clubhit “Lollipop”, som opnåede en flot placering som #5 på den britiske single-hitliste. I 2002 var hun med på Me & My-singlen ‘Te Quiero’, men trak sig efterfølgende ud af rampelyset og koncentrerede sig om sangskrivningen. I 2006 opnåede Infernal et stort internationalt hit med ’10 miles’, som er skrevet af Sada. I 2008 prøvede Sada lykken i Kanal 5’s talentshow ‘Elsk mig i nat’ og nåede finalen. Det store kommercielle gennembrud udeblev imidlertid.

Vendepunktet for Sada kom i 2012, da hun mødte den britiske producer Chris Ballard samt den anerkendte singer-songwriter Russ Ballard og efterfølgende flyttede til England for at arbejde med sit album i Ballard’s studie. ‘A Story with No End’ udkom i 2014, og bød  bl.a. singlerne ‘The Actress’, ‘China Doll’ samt cover-versionen af Pat Benatar-hittet ‘Love Is a Battlefield’.

I samme periode startede transformationen fra Nicole til den levende dukke Sada Vidoo, som sidste år skabte overskrifter i både Storbritanien og i Danmark efter hendes fantastiske optræden i X Factor UK. I februar i år blev Sada landskendt i Danmark med et af årets mest iøjnefaldende shows, da hun deltog i Melodi Grand Prix 2017 med ‘Northern Light’ og efterfølgende havde sin egen dokumentar-serie på DR3.

Sada har ved flere lejligheder fortalt om sit tætte forhold til Pride. Hendes nu afdøde onkel var med til at starte Nørrebro-afdelingen af Copenhagen Pride tilbage i 90’erne og lagde et stort arbejde indenfor organisationen. Se vores interview med Sada fra årets Melodi Grand Prix her, hvor hun fortæller om hendes forhold til Priden.

Glæder vi os til at gense skønne Sada Vidoo på Pride-scenen? JA vi gør! 🙂

Læs også: Wanted for Dansk Melodi Grand Prix – vores 10 ønske-artister!

Årets Melodi Grand Prix-vinder gæster Copenhagen Pride

Dansk/australske Anja Nissen vandt i år det danske Melodi Grand Prix og bragte efterfølgende Danmark tilbage i Eurovision-finalen i Kiev efter 2 år i kulden.

Anja Nissen optræder til “Copenhagen Pride Show” | Lørdag den 19. august mellem kl. 19.00 og 20.00 (Samme tidsrum som Nabiha og Aura) på Pride Square (Rådhuspladsen)

Om Anja Nissen
Anja er født og opvokset i Australien, men begge hendes forældre er danske.  Anjas mor emigrerede til Australien med sine forældre, da hun var 11 år. Senere mødte hun sin danske mand, der også var emigreret til Australien. Parret grundlagde en farm i Blue Mountains, som Anja og hendes søster er vokset op på.

I 2014 vandt Anja den 3. udgave af The Voice (Australia) og fik selveste Will.i.am (Black Eyed Peas) som coach. Den dengang 18-årige high-school-elev havde efter en imponerende audition frit valg på alle hylder, og kunne også have valgt bl.a. Kylie Minogue eller Ricky Martin som coach. Med sejren vandt Anja en pladekontrakt med Universal Music på over 500.000 danske kroner samt en bil.

Den 1. august 2015 udgav Anja sit debutalbum “Anja Nissen” fra Universal Music Australia, og har haft flere singlehits derfra.

I 2016 var Anja et mulehår fra at opfylde sin barndoms store drøm: At repræsentere Danmark i Eurovision Song Contest, men måtte se sig slået af Lighthouse X. I år var hun tilbage i Melodi Grand Prix og gik denne gang hele vejen med “Where I am”, som hun selv har været med til at skrive. I maj repræsenterede hun Danmark i Eurovision Song Contest 2017 i Kiev.

Grand Prix-veteranen Bryan Rice optræder Under The Rainbow

Bryan Rice gør comeback på på Pride scenen, efter han sidste år var gæstesolist på David Jay’s optræden til Pride Show. Bryan Rice har deltaget i Melodi Grand Prix hele 5 gange både som solist og sangskriver.

Bryan Rice optræder til koncerten “Under The Rainbow” | Torsdag den 17. august kl. 19.30 – 20.00 på Pride Square (Rådhuspladsen)

Om Bryan Rice

Bryan Rice er, hvad man kan kalde, en ægte Grand Prix-veteran. Hele 5 deltagelser er det blev til siden 2009, hvor var med til at skrive ‘Underneath my skin’ til norske Christina Undhjem. Året efter debuterede han som solist på Grand Prix-scenen med fanfavoritten ‘Breathing’. I 2013 deltog Bryan igen som sangskriver, da Albin sang hans ‘Beautiful to me’. I 2014 var han selv tilbage i spotlyset, denne gang med sangen ‘I Choose U’ og vendte tilbage som sangskriver i 2016 med ‘Rays of Sunlight’ sunget af David Jay.

Den nu 39-årige Bryan Rice fik sit folkelige gennembrud i 2005 med sangen ‘No Promises’, der er at finde på en 4. plads over de mest spillede numre Danmark i perioden 2000-2010. Han har siden da udgivet adskillige albums og singler, senest hittet “Warriors”, som udkom i april i år.

Hele programmet for Copenhagen Pride Week 2017

Du kan se hele programmet for Copenhagen Pride Week herunder, som bl.a. indeholder det altid underholdende Drag Night – i år med #80sLadies som tema, koncert med de danske pop-ikoner Nabiha og Aura samt årets hovednavn canadiske Peaches, som har leveret musik til adskillige tv-serier og film og bl.a. har været “featured” på hits fra Major Lazor, Pink og Christina Aguilera.

Vi dækker som altid Copenhagen Pride og bringer både video, billeder og reportager fra de forskellige events. Følg med her på good-evening-europe.dk og på vores sociale medier:

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »