News Ticker

Interview: Patrick har forberedt sin koncert i flere uger

Foto: Morten Ryming

Når den første udgave af Gesten Pride imorgen løber af stablen, så åbner sanger og sangskriver Patrick Spiegelberg samtidigt op for et helt nyt kapitel af sit liv. Ved Pride koncerten tager han os med ind i sit nye musikalske univers og præsenterer 7 splinternye sange.

I 2014 var Patrick Spiegelberg “Right by your Side” i årets danske Melodi Grand Prix og året efter stod han bag den smukke og meget personlige “Dig og Mig mod Verden”, som var officiel Pride-sang for Copenhagen Pride 2015. Siden da har der været stilhed på den musikalske front. Det bliver der imidlertid ændret på imorgen, når historiens allerførste Pride afvikles i den lille sønderjyske by Gesten tæt på Vejen, og det med Patrick Spiegelberg på plakaten.

Vi tog en snak med Patrick dagen før, det hele går løs i Gesten.

Gesten Pride – progressivt og beundringsværdigt

Når den farvestrålende Pride parade har bevæget sig gennem Gesten by, så fortsætter festlighederne på festpladsen med taler og musikalsk underholdning. Oprindeligt havde Patrick selv tilbudt sit værtsskab for Gesten Pride Show. Men da et andet job kulminerede med tidspunktet, så han ikke kunne være med fra starten, foreslog arrangørerne i stedet for at Patrick skulle optræde til showet:

“Det er det helt rigtige! Gesten Pride og folkene bag fortjener al den opmærksomhed, de kan få. Det er noget af det modigste og mest handlekraftige. Progressivt og beundringsværdigt”, siger Patrick og tilføjer: “Det, at tage sagen i egen hånd, er jeg kæmpe fan af, så selvfølgelig skal Gesten Pride være de første, der får lov at høre, hvad jeg sidder og roder med i studiet”.

Patrick glæder sig til at præsentere sine nye sange for aller første gang foran publikum på Gesten Pride: “Jeg tager mit univers med og spiller 7 nye sange, som er en smagsprøve på mit kommende album.”

Fest og ballade og 120 km i timen

De nye sange, som Patrick vil optræde med ved koncerten til Gesten Pride, er meget personlige og er opstået i kølvandet på en turbulent periode i hans liv, som Patrick selv beskriver som ukonstruktiv.

“Jeg er stoppet med at arbejde i nattelivet. Der var en del år, hvor det bare var fest og ballade og 120 km i  timen. Selv festen efter efter-festen kørte for fuld skrue” fortæller Patrick. “En dag vågner man op med tomme champagne-flasker over det hele og gulvet er svøbt ind i sølv-glimmer og konfetti, og så tænker man: Hvad fik man egentlig ud af det? Det er dét, mine nye sange handler om”.

“Man har kysset med en masse, haft sex med folk, man ikke kan huske navnet på, men man har ikke fået skabt nogen connection eller fundet kærligheden. Man har snakket med tusindvis af vigtige mennesker, men det er aldrig blevet til en business-relation”, fortæller Patrick og tilføjer: “Da blev jeg lidt træt af mig selv og skammede mig lidt”.

Patrick’s vilde liv påvirkede også den måde, som folk omkring ham så på ham. Vennerne skrev altid beskeder på Facebook og på sms, når de var i byen, men også familien reagerede på hans livvstil. Da Patrick f.eks. gerne ville passe brorens hunde, lød beskeden: “Du kan da ikke passe hunde, du er jo altid ude i byen”.

De oplevelser gør Patrick op med i de nye sange. “Der er ikke så meget ‘Golden Guns and Silver Rain’, der er ikke så mange gyldne Champagne-flasker og sølv-konfetti over de nye sange, men til gengæld er der en masse ægte mig”.

Bowie, Prince, Beatles og Guns n’ Roses

Alle Patricks nye sange er lavet hjemme i stuen, hvor han har sit eget studie. “Jeg har det bedst i vante omgivelser, hvor der er plads til hygge. Jeg har også prøvet at arbejde i store etablerede studier, hvor kunstnere som Lenny Kravitz, Prince og Elton John har indspillet. Det er altid meget pompøst. Man skal præstere, præstere, præstere og i den proces glemmer jeg lidt mig selv. Det kan godt være, det er effektivt og det virker, men jeg kommer ikke derhen, hvor det kan noget for mig”, fortæller Patrick.

Arbejdet med de nye sange har været i gang i flere måneder og har været en lang, personlig rejse for Patrick: “Der har været nætter, hvor jeg har siddet helt alene og bare spillet fra hjertet. Jeg har også brugt poesi og bare sat mikrofonen til at optage og haft samtaler med mig selv om et givent emne”.

Patrick har i sine knap 15 år på den danske musikscene prøvet lidt af hvert og lavet musik indenfor mange genrer. Med de nye sange viser Patrick nu en helt ny side af sig selv: “Mine nye sange er meget melodisk drevet og der er meget melankoli i. Jeg har kigget meget indad og lyttet til bl.a. David Bowie, Prince, Beatles, Guns n’ Roses og nyere artister som Lana Del Rey og Adele”.

De 7 sange er smagsprøver på et kommende album, som Patrick arbejder på.

Følg Patrick på de sociale medier: Facebook og Instagram.

Gesten Pride afvikles imorgen fra kl. 13.00 og Patrick indtager scenen kl. 20.15.

Du kan læse meget mere om begivenheden på Gesten Pride’s Facebook-side.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »