News Ticker

Video: Kirsten Siggaard vinder Mylleprisen 2017

Foto: Good-evening-europe.dk

Syv optrædener i Dansk Melodi Grand Prix, og ikke mindre end tre sejre i perioden fra 1983 til 1990. Kirsten Siggaard er én af de helt store Grand Prix-legender og i går blev hun så hyldet af den danske Melodi Grand Prix-fanklub Melodigrandprixfans.dk, som tildelte hende årets “Myllepris”.

Prisen, som er opkaldt efter Mr. Grand Prix, Jørgen de Mylius, gives til en person, som har gjort noget ekstraordinært for Grand Prix’ets udbredelse i Danmark, og har tidligere været uddelt til ikoner som Emmelie de Forest, Birthe Kjær, Birthe Wilke og Keld Heick.

I år gik prisen til en uforberedt Kirsten Siggaard, som ikke på forhånd vidste noget om prisen. men blot sad backstage og ventede på at give koncert. Det var derfor en meget overrasket og rørt sangerinde, som kom på scenen til kæmpe hyldest fra de mange fremmødte fans på koncertstedet Radar i Aarhus.

“Tænk sig at få 2 priser på et år. Jeg blev årets sangerinde i Herning i foråret og jeg har aldrig fået priser før”, siger Kirsten og fortsætter med et smil: “At få den her, godt nok efter Birthe Kjær, det er stort! Jeg er meget glad og beæret”

Kirsten Siggaard er oprindeligt bankuddannet, men blev kendt som sangerinde i 1983, da hun deltog i Dansk Melodi Grand Prix med sangen ‘Livet går videre’ sammen med Sir Henry. Efter debuten deltog Kirsten efterfølgende i konkurrencen hvert år frem til 1990, dog med undtagelse af 1989. Sammen med Søren Bundgaard fik hun det store gennembrud i 1984, hvor de sejrede med ‘Det’ lige det’ og repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest i Luxemburg. Duoen, som kaldte sig Hoteyes, gentog succesen igen i 1985 med ‘Sku’ du spørg’ fra no’en’ og i 1988 med ‘Ka’ du se hva’ jeg sa’. I Eurovision blev det til hhv. en 11., en 4. og en 3. plads.

Udover Melodi Grand Prix, så har Kirsten Siggaard medvirket i flere teaterstykker og musicals, bl.a. har hun spillet hovedpersonen Edith Piaf i ‘Piaf’ på Det Ny Teater i 1991 og i 1993 var hun med i Les Miserables ved Østre Gasværk. Sidste år dansede hun med Thomas Evers Poulsen i ‘Vild med Dans’ på TV2.

Unik duet med Linda Bengtzing og Johanne Beijbom

Efter overrækkelsen af Mylleprisen gik Kirsten på scenen til taktfaste klapsalver fra fansene og gav en fantastisk koncert. Hun lagde ud med ABBA’s ‘Thank you for the Music’ og efterfølgende sang hele Radar med på Kirsten og Sørens tre vindersange. Til stor glæde for fansene på Radar kom Kirsten tilbage på scenen ikke bare én, men 2 gange. I flot duet med årets danske 3. plads, Johanna Beijbom sang hun ‘Waterloo’ og senere fik vi en unik version af ‘La’ det Swinge’ fremført af Kirsten Siggaard, Johanna Beijbom og MF-dronningen Linda Bengtzing.

Du kan se video af det hele herunder:

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »