News Ticker

Saara Aalto repræsenterer Finland i Eurovision Song Contest 2018!

Foto: Berislav Jurisic

2. pladsen i X-Factor UK 2016, Saara Aalto, er netop offentliggjort som næste års finske Eurovision repræsentant. Det skriver Yle.fi.

Saara Aalto er valgt intern og bidraget, som hun skal synge, bliver fundet den 3. marts i et show i Metro Areena, hvor Saara skal synge 3 forskellige sange. Publikum afgør sammen med en international jury, hvilken af de 3 sange, der bliver Saara’s Eurovision-bidrag.

Eurovisionen har varit min stora dröm hela tiden. Jag hade redan bestämt mig för att inte ställa upp i UMK en gång till men hoppades att jag kanske någon gång på ålderns höst skulle bli ombedd att ge mig in i leken igen. Men så fick jag ett samtal från Yle, och det gick ju omöjligt att säga nej!

Det er første gang i historien, at Finland vælger sin artist internt.

– Vi tror att Saara Aalto, som är karismatisk och har skapat en internationell karriär, är vårt trumfkort. Vi satsar allt på att ta fram tre utmärkta låtar och shower, varav den bästa visas i Lissabon, siger UMK’s producent Anssi Autio.

Du kan se et sammendrag af Saara Aalto’s deltagelser i UMK i videoen herunder:

Artiklen opdateres!

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »