News Ticker

RTP afslører: Her er årets FIRE kvindelige Eurovision-værter

Værterne ved Eurovision Song Contest 2018 | Foto: RTP

Der blev skrevet Eurovision-historie, da 3 mænd besatte værtsrollerne i Kiev for første gang. Idag kan den potugisiske tv-station RTP bekræfte de rygter, som har floreret de senere dage. Det bliver 4 kvinder, som skal styre slagets gang til maj, Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah og Catarina Furtado.

Filomena Cautela er skuespiller og startede sin karriere i teatret i 2000. I 2004 debuterede hun på det store lærrede og i 2005 blev hun castet til at være vært på MTV Portugal. Hun har siden da fortsat sin karriere i både teater, biograf og på forskellige tv-stationer.
Hun har snust lidt til Eurovision, idet hun var green room vært i sidste års nationale finale, Festival da Canção in 2017 og fungerede som jurytalsperson i Eurovision Song Contest 2017.

Sílvia Alberto fik sin tv-debut som 19-årig i “Clube Disney” (The Disney Club). Året efter var hun vært på et nyt tv-show på RTP, ligesom hun var radiovært på Mix FM i Lissabon. 2 år i træk var hun vært på det portugisiske svar på Idols, herefter Globos de Ouro (Golden Globes) galla og senere på talentshows som Strictly Come Dancing, Masterchef, Top Chef og Portugal’s Got Talent. I 2008 debuterede hun som Festival da Canção-vært og har været det lige siden. Derudover har Silvia været RTP’s Eurovision Song Contest kommentator i 2011, 2013 og 2014.

Daniela Ruah er født i USA, men flyttede som 5-årig til Portugal, hvor hun som 16-årig begyndte en skuespil-karriere. Derudover har Daniela en BA i “performing arts” fra London Metropolitan University og har boet i New york, hvor hun studerede på “Lee Strasberg Theatre and Film Institute”. Daniela har bl.a. haft roller i George Lucas’ “Red Tails” og fik sin teaterdebut i Los Angeles som Catherine i David Auburn’s “Proof” på Hayworth theatre. Du kender måske også Daniela i rollen som Special Agent Kensi Blye på CBS’s serie “NCIS: Los Angeles”, som ugentlig ses af 11 millioner mennesker.

Catarina Furtado har arbejdet som TV-vært og skuespiller i adskillige år, og har desuden været med til at udvikle mange projekter omkring empowerment. Ifølge et studie fra 2017 så blev Catarina anset som den mest troværdige person i Portugal og er også ofte blevet anerkendt som inspirationkilde for sit arbejde og generøsitet.
Catarina har været United Nations Goodwill Ambassadør siden 2000 og i 2012 grundlagde hun NGO Corações Com Coroa (Hearts With Crown), som har til formål at skabe opmærksomhed omkring kvinders rettigheder og kvindelig ’empowerment’. I 2015 udgav hun en bog om alle oplevelserne med både sit professionelle og frivillige arbejde med titlen “O que vejo e não esqueço” (What I see and don’t forget). I 2013 vandt Catarina Woman of the Year uddelt af GQ magazine og i 2016 modtog hun E! Entertainment Career Awarden.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »