News Ticker

Tjekkiet: Hør de 6 sange i fuld længde

Den tjekkiske tv-station CZ afslørede tilbage i december billeder af de 6 deltagere i den tjekkiske udvælgelse, dog kun af deres fødder og hænder 🙂 I går fik vi også sat ansigter på, og nu står det klart at årets tjekkiske bidrag synges af enten Doctor Victor, Debbi, Eddie Stoilow, Eva Buresova, Mikolas Josef eller Pavel Callta.

Du kan høre de 6 bidrag nederst i artiklen.

DOCTOR VICTOR – STANDUP


Doctor Victor er en rock-trio med base i Prag. Bandet har tidligere varmet op for legendariske AC/DC ved deres koncert i Prag. I 2017 var Doctor Victor på turné i UK og optrådte i 6 byer rundt omkring i landet.

DEBBI — HIGH ON LOVE


Debbi er kunstnernavnet på den tysk/tjekkiske sangerinde Deborah Kahl. Debbi vandt prisen for “Song of the Year” ved Andel Awards 2010 for sangen “Touch the Sun” og hendes seneste album “Break” udkom i 2017.

EDDIE STOILOW — WE RULE THIS WORLD


På trods af navnet, så er Eddie Stoilow faktisk et band og ikke en solist. I 2015 varmerede de op for Simply Red. Deres seneste album “Jupiter” kom på gaden i 2016 og de har siden da turneret massivt i tjekkiet.

EVA BURESOVA — FLY

Eva Buresova er en tjekkisk sangerinde, som brød igennem i programmet Czecho Slovakia’s Got Talent i 2011. I 2017 blev hun kendt for noget helt andet end musikken. Efter sin søns fødsel valgte hun nemlig at drikke moderkagen i en cocktail 😉

MIKOLAS JOSEF — LIE TO ME


Mikolas Josef måtte sidste år se sig udkonkurreret af Martina Barta, da tjekkisk TV valgte sin artist til Kiev. Nu gør han forsøget igen, denne gang i en finale, og har i et interview afsløret, at han ikke blot drømmer om at vinde Eurovision. Han håber også at kunne inddrage nogle af sine andre talenter i sin potentielle ESC-optræden, nemlig breakdance og gymnastik.

PAVEL CALLTA — NEVER FORGET


En anden tidligere deltagere på Czecho Slovakia’s Got Talent 2011 er Pavel Callta, som måtte sige farvel i konkurrencens semifinale. Siden da har han arbejdet videre på sin musikalske karriere og har med sin single fra 2017 “Píšem si svuj sen” opnået knap 8 millioner views på YouTube. Til februar er han klar med sit nye album “One Body, One Soul”.

Jury- og app-afstemning

Vinderen findes via en 50/50 jury- og  offentlig app-afstemning. Ved stemmelighed er det app’ens resultat, der tæller.
Juryen kommer til at bestå af internationale medlemmer, mens den offentlige afstemning sker via den officielle Eurovision app. Alle kan deltage i afstemningen, men det er kun stemmer afgivet af tjekkiske indbyggere, der tæller med på selve aftenen. Afstemningen er allerede åben nu.

De internationale jurymedlemmer samt deres stemmer afsløres den 22. januar, mens vinderen af den nationale finale bliver afsløret den 29. januar.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »