News Ticker

Eurovision 2018: De korte nyheder – Uge 1 og 2

I en ny artikelserie vil vi prøve at give dig det store overblik over den forgangne uges vigtigste nyheder og begivenheder. Vi er så småt kommet i gang efter nytåret og er nu klar med årets første Eurovision-nyheder, som denne gang dækker både uge 1 og 2.

TYSKLAND – Thomas Stengaard, som sammen med Lisa Cabble og Julia Fabrin stod bag Emmelie de Forest’s ‘Only Teardrops’ i 2013, var blandt de 15 nationale og internationale sangskrivere i Tysklands sangskrivercamp forud for ‘Unser Lied für Lissabon’.

>>Dansk Eurovision-vinder blandt sangskriverne i Tyskland’s Unser Lied für Lissabon

HVIDERUSLAND – Efter en audition er 11 sange klar til finalen den 16. februar. Blandt dem er forhåndsfavoritten Alekseev og sangen ‘Forever’. Hør alle 11 finalesanger her.

UPDATE: Alekseev er angiveligt truet af diskvalifikation, fordi sangen har været spillet offentligt før 1. september, ligesom en række andre deltagere truer med at forlade konkurrencen, hvis ikke Alekseev bliver diskvalificeret.

>>Hviderusland: Den ukrainske stjerne Alekseev blandt de 11 finalister – hør sangene her

DANMARK – DR afslører, at årets Grand Prix-deltagere offentliggøres på et pressemøde mandag den 22. januar. Vi rapporterer fra pressemødet med billeder og interviews.

>>Danmarks Radio inviterer til Grand Prix pressemøde

SVERIGE – Startrækkefølgen for Melodifestivalen 2018 er offentliggjort. Sigrid Bernson lægger ud i Karlstad, mens Mariette bliver sidste artist i årets delfinaler. Hun lukker delfinale 4 i ÖrnsköldsvikSe hele startrækkefølgen her.

>>Sverige: Her er startrækkefølgen i Melodifestivalen 2018

DANMARK – Ugebladet Tæt På har bragt en artikel om, at den 7-dobbelte Grand Prix-deltager Kirsten Siggard var med i den endelige pulje til årets Melodi Grand Prix, mens blev fravalgt. Læs mere i artiklen.

>>Dansk ugeblad: Syvdobbelt Grand Prix-deltager vraget af DR

TJEKKIET – De 6 bidrag, som dyster i årets tjekkiske udvælgelse er nu online. Hør dem her.

>>Tjekkiet: Hør de 6 sange i fuld længde

SCHWEIZ –  6 finalister er valgt af en 20-mand stor jury bestående af musik- og medieprofessionelle, seere samt Eurovision-fans. Den 4. februar skal vinderen findes i en finale, som får comeback fra de 2 tidligere deltagere Chiara Dubey og Angie Ott. Hør sangene her.

>>Schweiz: Hør de 6 sange, som kæmper om billetten til Lissabon

UNGARN – 30 sange er klar til årets A Dal. Disse er delt i 3 heats, hvor 6 fra hvert heat kvalificerer sig til semifinalerne. De 2 semifinaler får hver deltagelse af 9 sange og de 8 bedste kvalificerer sig til finalen den 24. februar. Hør de 30 sange her.

>>Ungarn: Hør de 30 sange, som dyster i A Dal 2018

MALTA – Årets maltesiske finalister blev offentliggjort tilbage i oktober sidste år og nu er de 16 sange også tilgængelige forud for finalen i Malta Eurovision 2018 den 3. februar. Der er comeback til flere tidligere nationale finalister og en enkelt Eurovision-deltager. Hør sangen her.

>>Malta Eurovision: De 16 finalesange er nu offentliggjort

LISSABON – 4 kvinder, som skal styre slagets gang til maj, Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah og Catarina Furtado. Daniela er kendt som Special Agent Kensi Blye på CBS’s serie “NCIS: Los Angeles”. Læs mere om værterne her.

Værterne ved Eurovision Song Contest 2018 | Foto: RTP

>>RTP afslører: Her er årets FIRE kvindelige Eurovision-værter

UK – En liste med oprindelse på Digital Spy har floreret på de sociale medier. Listen skulle efter sigende indholde deltagerne i UK’s finale. Sangene er ifølge kilden skrevet på en sangskrivercamp med deltagelse af bl.a. islandske Greta Salome, svenske Molly Pettersson og danske Lise Cabble. Se de 6 potentielle deltagere her.

>>UK Eurovision: You Decide – De 6 artister lækket?

ESTLAND Eesti Laul 2018 finder sin vinder den 3. marts. Inden da skal 20 bidrag igennem 2 semifinaler. Du kan allerede nu lytte til alle sangene, bl.a. et comeback fra Gerli Padar, som repræsenterede Estland ved Eurovision Song Contest 2007, Stig Rästa som i Eurovision 2015 sagde ‘Goodbye to yesterday’ sammen med Elina Born. Hør alle sangene her.

>>Stig Rästa og Gerli Padar gør comeback i Eesti Laul – hør årets 20 sange

RUMÆNIEN – Der er en række velkendte navne at finde blandt de 60 offentliggjorte kunstnere i Rumæniens storstilede nationale udvælgelse ‘Selectia Nationala’, heriblandt den tidligere Eurovision-4’er M I H A I, som repræsenterede Rumænien i 2006 med ‘Tornero’. Se hele deltagerlisten og hør sangene.

>>Rumænien: Mihai tilbage i ‘Selectia Nationala’ – se hele deltagerlisten

FRANKRIG – har i år valgt at afvikle en national finale, den såkaldte “Destination Eurovision”. 18 artister skal igennem 2 semifinaler, hvorfra de 8 bedste kvalificerer sig til en finale. Du kan høre en bid af alle sangene i artiklen.

>>Frankrig: 18 artister dyster i Destination Eurovision – Hør en bid af sangene her

ARMENIEN – 20 artister er klar til at dyste om billetten til Lissabon og vinderen findes i en kombination af internationale jury-stemmer samt sms-afstemning. Første live-show bliver den 3. februar. Blandt deltagerne er et af medlemmerne af Eurovision-deltagerne Genealogy.

>>Armenien: Her er de 20 artister i Depi Evratesil 2018

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »