News Ticker

Her er deltagerne i Melodi Grand Prix 2018 – 90’er stjernen Whigfield iblandt!

  Foto: Michael | good-evening-europe.dk

  Mandag formiddag var pressen inviteret til Melodi Grand Prix-pressemøde i DR-byen. Ulig tidligere år så var der på forhånd ikke sluppet nogle navne ud til pressen og spændingen var således intakt forud for præsentationen kl. 11.00.

  DR havde i år valgt at lade tidligere Grand Prix-deltagere og -ikoner præsentere de 10 navne og pressemødet havde således også deltagelse af Keld & Hilda Heick, Jørgen De Mylius, Gry Johansen, Kirsten Siggaard og Søren Bundgaard, ligesom der var delegationer til stede fra både DR og Gigantium.

  Gamle kendinge, spirende stjerner og et internationalt ikon.

  Navnet, som var på alles læber efter pressemødet, må siges at være 90’er ikonet og kvinden bag kæmpe-hittet ‘Saturday Night’, Whigfield. Grand Prix-fans kan desuden se frem til at skønt gensyn med Albin (Melodi Grand Prix 2013) og med Ditte Marie, som er med for 3. gang (Melodi Grand Prix 2011 og 2012).

  Derudover så er der flere unge kræfter på spil i årets felt, som bl.a. byder på et gensyn med den unge Anna Ritsmar kendt fra X Factor 2016 og den unge nordjyske sanger Lasse Meling, som bl.a. har haft et hit på Spotify med sin coverversion af Lucie Jones’ Eurovisionhit ‘Never Give up on you’, skrevet af Emmelie de Forest.

  Melodi Grand Prix 2018

  Sang nr. 1: Ditte Marie – »Riot«

  Sang nr. 2: Anna Ritsmar – »Starlight«

  Sang nr. 3: Rasmussen – »Higher Ground«

  Sang nr. 4: Sannie – »Boys On Girls«

  Sang nr. 5: Sandra – »(Angels To My) Battlefield«

  Sang nr. 6: Lasse Meling – »Unfound«

  Sang nr. 7: Carlsen – »Standing Up For Love«

  Sang nr. 8: Karui – »Signals«

  Sang nr. 9: Rikke Ganer-Tolsøe – »Holder fast i ingenting«

  Sang nr. 10: Albin Fredy – »Music for the Road«

  Du kan læse en præsentation af hver af de 10 deltagere herunder:

  Årets 10 deltagere

  1. Ditte Marie – Riot

  Tekst og musik: Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle

  Discobandet Le Freak med Ditte Marie i forgrunden debuterede i Dansk Melodi Grand Prix 2011 med discohittet ’25 hours a day’. Året efter vendte Ditte Marie tilbage som solist med ‘Overflow’. Nu er Ditte Marie tilbage i Melodi Grand Prix for 3. gang.

  Sangerinden, som udover musikken også er uddannet cand.mag. i æstetik og kultur fra Århus universitet, udgav sin første single under kunsnternavnet Maria Martin. Et projekt, der bl.a. bragte hende til Tyskland.

  I 2007 blev Ditte Marie forsanger i et af landets mest populære livebands, Le Freak, med hvem hun har spillet utallige koncerter på mange af Danmarks største spillesteder. Gruppen har bl.a. spillet support for Anastacia og afterparty for Madonna og Rolling Stones og sågar været kåret som årets livenavn på Skanderborg Festivallen.

  2. Anna Ritsmar – Starlight

  Tekst og musik: Lise Cabble

  Den unge sangerinde Anna Ritsmar blev kendt i Danmark, da hun deltog i X Factor 2016. Den charmerende ‘Ukulele-pige’ nåede desværre ikke til live-shows, men er nu klar til Melodi Grand Prix med sangen ‘Starlight’.

  Anna har arvet kærligheden til musikken fra sin far, der blandt andet spiller guitar og producerer musik. I forbindelse med X Factor-deltagelsen afslørede hun, at 2 af hendes yndlingsartister er Beatles og Beach Boys.

  Den nu 17-årige sangerinde er medlem af 2 bands AUFORI og SPEKTARO og beskriver sig på sin Facebook-side som “17 år og glad for mumitrolde og snevejr” 🙂

  3. Rasmussen – Higher Ground

  Tekst og musik: Niclas Arn og Karl Eurén

  Jonas Flodager Rasmussen, som blot kalder sig Rasmussen, er debutant i Melodi Grand Prix.
  Han er 32 år gammel uddannet fra Aarhus Universitet i dramaturgi og musikvidenskab. Udover at undervise på scenekunstskolen, så er Jonas frontfigur i Hair Metal Heröes, der optræder med covernumre af de største rockhits fra 80’erne. Han har bl.a. optrådt i musical-opsætninger af eksempelvis ‘West Side Story’, ‘Rent’ og ‘Les Misérables’ på scener i Aarhus og Holstebro og ved en række hyldestkoncerter til navne som Elton John, Abba og Rugsted & Kreutzfeldt.

  4. Sannie – Boys on girls

  Tekst og musik: Sannie Carlson, Domenico Canu og James Reeves

  Whigfield med det borgerlige navn Sannie Charlotte Carlson slog for alvor igennem i 1994 med ‘Saturday Night’, som blev et kæmpe internationalt hit og solgte over to millioner eksemplarer på verdensplan. Den danske sangerinde, sangskriver og producer blev sågar den første artist til at gå ind som nummer et på hitlisten i Storbritannien med sin debutsingle – en præstation hun er optaget i Guinness Rekordbog for. Med efterfølgende hits som ‘Think Of You’, ‘Another Day’ og ‘Sexy Eyes’ solgte Whigfield over fire millioner albums og singler.

  Whigfield er uddannet tøjdesigner og har udover musikken også arbejdet som model. Hun har været en del af musikbranchen siden 1992, udgivet 4 albums op igennem 90’erne og i 2002, hvorefter hun holdt en pause på 10 år, inden hendes 5. og seneste album udkom i 2012. Dertil kommer 2 opsamlinger i 2007 og 2015.

  Pausen har Whigfield bl.a. brugt på at skrive, komponere og producere musik for andre kunstnere som Benny Benassi, Bennassi Bros, Ann Lee og In-Grid. Hun har også udgivet musik under navnet Sannie, bl.a. In the Morning og How Long i 2016.

   

  5. Sandra – Angels to my Battlefield

  Tekst og musik: Lars’ Chief 1′ Pedersen, Ronny Vidar Svendsen, Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic og Sandra Hilal

  20-årige Sandra Hilal kommer fra Brønshøj. Til daglig hjælper hun til på en produktionsskole, men det er musikken, der fylder mest i hendes liv. Hun har sunget og spillet guitar, siden hun var helt ung, og hun har blandt andet uploadet flere covernumre på YouTube, hvor hun også blev opdaget af sangskriver og producer Lars ‘Chief 1’ Pedersen.

  6. Lasse Meling – Unfound

  Tekst og musik: Lasse Meling, Kim Nowak-Zorde og TheArrangement

  Skandinaviens Justin Bieber, nordjyske Lasse Meling blev kendt for sine covernumre på Youtube. Han udgav sin første single som 15-årig, “All About You”, skrevet af amerikaneren Curtis Richa, som også har skrevet sange til så store navne som Rihanna og Jennifer Lopez.

  I 2015 vandt han talentkonkurrencen “Norm Stars”, og dermed vindersangen “Follow” komponeret af Clara Sofie (bag kæmpehittet “Når tiden går baglæns”)

  Lasse har i skrivende stund knap 100.000 Spotify-streams på sin coverversion af Lucie Jones’ Eurovision-hit “Never give up on you”, som blev skrevet af vores danske Eurovision-vinder Emmelie de Forest.

  7. CARLSEN – Standing up for Love

  Tekst og musik: Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Dave Rude

  Søstertrioen CARLSEN består af Varja Carlsen (43), Laila Carlsen (39) og Barbara Chaparro (32), der alle er født og opvokset i Thorshavn på Færøerne og nærmest har fået musikken ind med modermælken.

  Deres far er pianist og deres mor sanger, og allerede da søstrene var børn, indspillede familien sammen en række kristne børnesange på færøsk. Siden har de tre søstre sunget i gospelkor, ligesom de både sammen og hver for sig har sunget i utallige konstellationer.

  Under navnet CARLSEN, har søstrene sunget sammen siden år 2000 og bl.a. udgivet en EP og været på turné i USA.

  8. KARUI – Signals

  Tekst og musik: Annelie Karui Saemala, Jeanette Bonde, Daniel Fält og Jonas Halager

  19-årige Karui med det borgerlige navn Annelie Karui Saemala har sunget hele sit liv.

  Hun er debutant i Melodi Grand Prix 2018 med nummeret ‘Signals’, som hun selv har været med til at skrive.

  KARUI er født og opvokset i Herning, og underviser i øjeblikket efterskole-elever i sang, arrangerer underholdning på skolen og fungerer som en slags storesøster for eleverne.

  KARUI har tidligere sunget i både gospelbands og klassisk kor. Hun har sunget solosang og været forsanger i flere coverbands samt spillet forestillinger med Den Jyske Opera.

  9. Rikke Ganer-Tolsøe – Holder fast i ingenting

  Tekst og musik: Rune Braager, Clara Sofie Fabricius og Andrea Emilie Fredslund Nørgaard

  Rikke Ganer Tolsøe har som sangerinde optrådt til adskillige private begivenheder såsom bryllupper, konfirmationer, fødselsdage, begravelser samt til diverse firmaevents. På Rikke’s Facebook-side finder man desuden flere af hendes flotte cover-numre af kendte hits – både med original tekst og med hendes egen danske oversættelse.

  Udover musikken, så er Rikke indehaver af bloggen “Kvinderudenfilter.dk”, hvor kvinder deler historier og erfaringer.

  Rikke synger årets eneste sang på dansk ‘Holder fast i ingenting’.

  10. Albin Fredy – Music for the Road

  Tekst og musik: Rune Braager, John Garrison og O. Antonio

  Svenske Albin debuterede i Melodi Grand Prix i 2013 med sangen ‘Beautiful to me’, skrevet af bl.a. Grand Prix-legenden Bryan Rice. Nu er han tilbage i showet med sangen ‘Music for the Road’.

  I 2004 afsluttede Albin med efternavnet Ljungqvist uddannelsen som Musical Performer fra Balettakademiet i Gøteborg. Efter 2 år som sanger ved Golden Hits i Stockholm, fik han job hos Wallmans i København, hvor han efter kort tid blev Show Captain og således både udfyldte rollen som sanger og konferencier. Han har optrådt som solist til adskillige events, herunder DBU Fodbold Galla, Danish Beauty Awards, Motor Sport Awards og Ice Hockey Awards. Musikalsk spænder han vidt – fra rock til den mere klassiske musical-lyd og har både sammensat og produceret numre til sine shows, alt i alt mere end tusind helaftensforestillinger.

  Som freelance sanger har Albin desuden optrådt med Wallmans On Tour i Sverige og sunget backup for Bryan Rice ved Melodi Grand Prix 2014.

  Under showet i 2013 mødte Albin sin nuværende kæreste, sangerinden Maria Lucia, som dengang var med i fagjuryen. Maria Lucia var inspirationen til Albin’s hit ‘Falling for the last time’,  som han bl.a. optrådte med til Copenhagen Pride 2016.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Leave a comment

  Your email address will not be published.


  *


  Translate »