Vurdering af årets bidrag: Bosnien H.

På GEEs hjemmeside, kan du i de kommende uger læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

GEEs vurderinger findes her: www.good-evening-europe.com

Advertisement

BOSNIEN H.

Bosnien har klaret sig rigtig pænt i ESC de senere år, med en 100% kvalifikationsrate siden semifinalerne blev en realitet og Hari Mata Haris 2. plads, som hidtil bedste placering. Efter 4 års bidrag med nationalt særpræg har Bosnien i år valgt at gå rockvejen. Det gør de med den heavy-inspirerede Thunder and Lightning. Personligt har jeg det ikke særlig godt med årets bidrag, som for mig er blandt årets helt store skuffelser, ikke så meget pga. selve bidraget, men fordi Bosnien normalt er et af mine absolutte yndlings ESC-lande. Bosnien har stået bag nogle af mine helt store favoritter som f.eks. Lejla, Bistro Voda og Rijeka bez imena og er et af de få lande, som kan levere helt unikke sange, som med et etnisk særpræg samler alt det bedste fra deres nationale musiktradition.

På den positive side, kan jeg godt lide at man kombinerer hård rock med strygermusik og lader en Santana-inspireret guitarlyd få en fremtrædende rolle i overgangen mellem omkvædet og verset. Melodien er udemærket og Vukašin har en god rockstemme. Men her slipper de positive ord også op. Jeg mener slet ikke Vukašin har personlighed og gennemslagskraft nok til sangen. Når jeg tænker på et af de rockbidrag, som i tidens løb har gjort størst indtryk på mig, så kunne en sanger som Eirikur Hauksson have givet sangen et helt andet indtryk. Vukašin virker alt for anonym i sin røde t-shirt, jeans og cardigan. Ligeledes ødelægger Vukašins dårlige engelske udtale også en del af det hårdtslående budskab Thunder and lightning, så det istedet bliver en smule grinagtigt. Ikke desto mindre, så er det med Bosniens sædvanlige støtte desværre sandsynligt, at landet igen snupper en finaleplads på trods af et noget middelmådigt bidrag.

Kvalifikation: 50%

Link til video

bosnia