Vurdering af årets bidrag: Letland

På GEEs hjemmeside, kan du i de kommende uger læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

GEEs vurderinger findes her: www.good-evening-europe.com

Advertisement

Husk at du kan se her kan se både preview-video og video fra live-performance.

LETLAND:

Letland har deltaget i ESC siden årtusindeskiftet. Med 10 deltagelser er det blevet til en sejr, da Marie N i 2003, ifølge nogen, strippede sig til sejren med I wanna. Efterfølgende har landet opnået 3 finalekvalifikationer ud af 6 mulige.

Efter sidstepladsen i sidste års ene semifinale, så forsøger Letland sig i år med sangerinden Aisha og den engelsk-sprogede What for?

Det er absolut ikke noget dårligt bud. Sangen har et meget catchy omkvæd og Aisha er både smuk, charmerende og med sin stærke indlevelse med til at give sangen noget ekstra. Hun har en stærk og unik stemme som med sit melankolske islæt passer perfekt til sangen. Aishas ansigtsudtryk og øvrige performance gør budskabet meget troværdig, og især den flotte preview-video virker meget rørende.

Aisha viser masser af nærvær og med sin lidt naive, engle-lignende fremtoning virker hendes udsagn omkring Mr. God og spørgsmålet “What for are we living” troværdige.

Letland skal have ros for at vælge en atypisk popsang, hvor man vha. harmonikaen inddrager noget af det traditionelle, uden at bidraget kommer til at virke gammeldags. Ligeledes skiller sangen sig også ud ved at have lidt vovet tema, der ikke som 90 % af de øvrige sange handler om kærlighed.

Der er masser af muligheder for at lave et iøjnefaldende sceneshow, som passer bedre til sangen, end vaskekonerne fra den nationale finale, som var mit primære kritikpunkt. Med Aishas karisma og unikke stemme samt en iørefaldende popsang er Letland kommet et godt stykke af vejen, og jeg tror på en finaleplads til Aisha.

Kvalifikation: 70%

Letland