Vurdering af årets bidrag: FYR Makedonien

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Makedonien:
Makedonien debuterede i 1998 (1996, hvor de ikke kom til finalen) og har deltaget 9 gange siden da. Efter semifinalernes indtog ESC, var Makedonien fast inventar de første 4 år, mens landet i 2008 og 2009 var lige ved og næsten.

I år er det op til Gjoko Taneski at bringe Makedonien tilbage i Eurovision-finalen.

Desværre er dette efter min mening blandt de absolut dårligste bidrag til dato fra Makedonien og tangerer også til en sidsteplads på min Top 39 – Øst-europæisk rock, når det er værst og total intetsigende for mig.

“Jas ja imam silata” ligger genremæssigt i samme stil som sidste års bidrag fra Next time og Montenegros bidrag fra 2008, som heller ikke formåede at høste points nok til finaleplads.

Bidraget virker rodet i forsøget på at blande rock og rap, og for en gangs skyld er jeg ikke enig i beslutningen om at bibeholde originalsproget, idet den manglende forståelse af sangens indhold desværre bare bidrager til at gøre det samlede indtryk ringere.

Dog points for at Gary Moore-guitar-lyden, som er meget dominerende i sangen.

I en semifinale med meget hård konkurrencen om finalepladserne, tror jeg ikke på at Makedonien i år skal gøre sig nogen forhåbninger om at vende tilbage til finalen.

Kvalifikation: 10 %