Vurdering af årets bidrag: Grækenland

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Grækenland:
Grækenland har deltaget i ESC 30 gange og fik deres første og hidtil eneste sejr i 2005, da Helena Paparizou og sangen med den meget sigende titel “My number one” blev nummer 1 Kiev. Landet har kvalificeret sig til 3 finaler i 3 forsøg, og er siden 2004 hvert år endt i den pæne ende af Top 10.

Med en lidt særpræget sms-mobiltone, indledes et af Semifinale 1s mest dansevenlige og underholdende bidrag. Grækenland stiller endelig med et ægte græsk-inspireret bidrag, som giver dig lyst til at danse og synge OPA. Der er dømt sommer, sol, Ouzu og Zorba til den lyse morgen, når Giorgos og vennerne leverer en spændende blanding af græske rytmer, violin, trommer og moderne techno/mobillyd.

Koregrafien med den lidt agressive krigerdans sidder lige i øjet, det samme gør genbruget af Helenas “violin”, som giver et effektfuldt mellemspil med rig mulighed for et fedt danseindslag på scenen.

Bidraget kan godt blive lidt OTT, og Giorgos og vennerne skal nok passe på ikke at tage sig selv alt for højtideligt, da bidraget godt kan bære lidt humor og glimt i øjet. Jeg kan ikke slippe billedet af Kim Bodnia, når jeg ser Giorgios, og kombineret med en flok mænd i læder, kan jeg ikke lade være med trække lidt på smilebåndet. Bedre bliver det ikke i den ellers meget flotte preview-video, hvor scenerne på stranden mest af alt får mig til tænke på Star Tours morgenfitness:-)

Men jeg tror på en sikker finaleplads og endnu en pæn Top 10-placering til Grækenland

Kvalifikation: 95 %