Vurdering af årets bidrag: Malta

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Malta

Malta debuterede i Eurovision Song Contest i 1971 og har siden da deltaget 20 gange med to 2. pladser som hidtil bedste placeringer. Efter man introducerede semifinaler, har Malta fået stemmer nok til en finaleplads i 2 ud af 4 forsøg, senest i 2009, hvor Chiara, som tdiligere havde sikret Malta en 2. plads i 2005, måtte tage til takke med en 22. plads for “What if we”.

I år er der igen en klassisk ESC-ballade på programmet fra Maltas side. Hvis jeg skal sige noget positivt om dette bidrag, så skal Malta have ros for en virkelig flot sceneopsætning ved den nationale finale, hvor jeg spcielt var meget fascineret af Theas vinger (måge/engel/jeg er forvirret:-), som var med til at gøre bidraget iøjnefaldende.

Det er heller ikke nogen dårlig melodi, men i et år med adskillige ballader, som for hovedpartens vedkommende har langt større potentiale end denne her, så har jeg svært ved at tro, at det bliver andet end “My impossible dream”.

Thea har desværre ikke karisma og gennemslagskraft nok til at løfte sangen til andet end en noget gennemsnitlig ballade, hvor også en noget usikker vokal er med til at forringe sangens chancer.

“My dream” minder både i indhold og tekst meget om den danske X-Factor sang med samme titel, hvor jeg nok ville have foretukket Thomas på scenen fremfor Thea.

Malta er blandt de få bidrag i årets felt, som efter min mening ikke har en chance for at nå finalen. Der skal ske enorme forbedringer rent vokalt og så skal Malta håbe på, at juryen fra de forskellige lande er i balladehumør.

Kvalifikation: 15 %