Vurdering af årets bidrag: Polen

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Polen
Polen debuterede i 1994 og har ialt deltaget 14 gange med en 2. plads som bedste resultat. Landet har en enkelt gang kvalificeret sig til finalen, hvor Isis Gee i 2008 måtte tage til takke med 14 points og en 24. plads med “For life”.

I år er valget faldet på “Legenda” – en storslået og dramatisk blanding af rock og ballade med en høj grad af musical-inspiration. Marcin har en flot og kraftig stemme, som passer rigtig godt til sangen og som løfter den. Legenda har et nationalt præg og dele af sangen synges på polsk. Sammen med den dominerende tromme, opnår man herved at give sangen et unikt udtryk.

Jeg kan bedst lide den oprindelige version af sangen, som virker mere dramatisk og mere ægte end ESC-versionen i preview-videoen. Jeg blev helt grebet af stemningen i den oprindelig fremførelse af sangen, hvor den imponerende sceneopsætning med skyer og stjernehimmel samt balletdanserne skaber en helt eventyrlig stemning. Kombineret med Marcins indlevelse i sangen, bliver det ulykkelige kærlighedstema troværdigt.

På den negative side, så lugter teksten langt væk af skoleengelsk og jeg kan ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, hver gang citatet “being together, even no matter” bliver sunget. Marzin skal også arbejde med sin engelske udtale, idet teksten flere steder bliver svær at forstå pga. den dominerende accent.

På trods af en dramatisk og flot sang, så tror jeg Polen får det svært i en semifinale med mange potentielle finalister og med en statistik set ringe stemmestøtte.

Kvalifikation: 40 %