Vurdering af årets bidrag: Portugal

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Portugal:
Portugal er blandt de lande, som har deltaget flest antal gange i Eurovision Song Contest. De debuterede i 1964 og har kun misset 3 konkurrencer siden da. Med 43 deltagelser er det stadig ikke blevet til sejr og en 6. plads er hidtil bedste resultat.

Portugal har i år valgt at lade den unge Filipa Azeveda gå i fodsporene på sidste års succes Flor-de-lis. Efter min mening er Filipa en meget værdig efterfølger og et godt valg på, trods af at feltet i forvejen indeholder en del ballader.

Há dias assim er en tidløs, unik ballade, en klassisk Eurovision-sang, som får mit “gamle” grand-prix hjerte til at smelte. Filipa har masser af karisma, en imponerede stemme og viser masser af nærvær og følelse. Selve bidraget er helt fantastisk opbygget med en smuk og dramatisk melodi, som er lige til at synge med på (på sing-along-jeg-ved-ikke-hvad-jeg-synger-portugisisk) og som i modsætning til flere af årets andre ballader virker troværdig og fremkalder følelser. Hvis en ballade fra semifinale 1 skal nå langt i år, så håber jeg på det bliver denne her, for pigen kan virkelig synge og melodien virker ikke blot som en metervare.

Heldigvis har Portugal trukket en relativ god startposition og står i stærk kontrast til både Grækenland og FYR Makedonien, som optræder på hver side af Filipa. Portugal bør også være en oplagt Juryfavorit, så med Juryens indflydelse i semifinalerne, burde finalepladsen være inden for rækkevidde.

Jeg tror og håber på en finaleplads til Portugal, men er noget usikker på hvor langt sangen kan nå i en evt. finale.

Kvalifikation: 70 %