Home Eurovision Song Contest FYR Mak. 2011: Den makedonske Jon Bon Jovi

FYR Mak. 2011: Den makedonske Jon Bon Jovi

Vlatko Ilievski blev født i Skopje den 2. juli 1985. Han er en af de mest populære rocksangere i Makedonien og ved siden af sangkarrieren er han desuden skuespiller, komponist og tv-vært.

I en alder af 15, sluttede Vlatko sig til rockbandet Moral, hvor han på grund af hans stemme og udseende fik øgenavnet “Den makedonske Jon Bon Jovi”! I 2005 optrådte Moral som opvarming for Deep Purple, da de spillede i Skopje.

Vlatko’s første solo album “Så drugi zborovi” (“Med andre ord”), udgivet i 2008, var en stor succes både hos publikum og musik-anmeldere. Mange sange fra hans andet album “Najbogat na Svet” (“Rigeste i verden”), udgivet i 2010, ligger stadig i top på de nationale hitlister.

I 2011 optrådte Vlatko i FYR Makedoniens Preselection for fjerde gang. Han vandt næsten i 2010, da hans sang “Srekja” fik det samme antal point som den vindende sang, men i henhold til reglerne blev han toer. Med dette års sang “Rusinka” fik Vlatko12 point fra både publikum og juryen, og sikrede sig dermed billetten til Eurovision Song Contest 2011.

Fra arkivet: Vlatko Ilievski & Tamara – Gusni me

Translate »
Exit mobile version