Home Eurovision Song Contest Italien 2011: Vinder af San Remo-Festivalen

Italien 2011: Vinder af San Remo-Festivalen

Italien vender tilbage til Eurovision Song Contest efter 14 års fravær med sit første bidrag siden 1997.
“Madness of Love” er skrevet og sunget af Raphael Gualazzi, som er født i Urbino den 11. november, 1981. Han studerede klaver ved Rossini konservatoriet i Pesaro, og har derefter udvidet sin musikalske forskning til også at omfatte Jazz, Blues og Fusion.

Raphael fik for alvor offentlighedens opmærksomhed med hans coverversion af Fleetwood Mac’s “Don’t Stop”, som bl.a. blev brugt i en tv-reklame. I sommeren 2010 optrådte Raphael på Heineken Jammin Festival, den prestigefyldte Pistoia Blues Festival og Giffoni Film Festival, og lancerede sin første digitale EP på Blue Note klub i Milano, som hvilket gav ham en topplacering på iTunes listen.

I februar 2011 deltog Raphael Gualazzi i San Remo Festival i Italien med sangen “Madness of Love”. Sangen vandt, og løb af med prisen i de unge kunstneres kategori, “Mia Martini” Critics Award og pressens, Radio & TV Award.

Samtidig blev den engelske version af “Madness of Love” inkluderet på soundtracket til filmen “Manual of Love 3”, en stjernespækket film med Robert De Niro og Monica Bellucci.

Fra arkivet: Musikvideoen til Reality and fantasy

Translate »
Exit mobile version