Malta 2011: Grundlægger af gospelkor

27-årige Glen Vella er født den 14. maj 1983 og repræsenterer Malta ved dette års Eurovision Song Contest med “One Life”, skrevet af Fleur Balzan og komponeret af Paul Giordimaina. Sangen opnåede maksimale point i den maltesiske preselction med en kombination af en offentlig afstemning og jury.

Glen er fast sanger på flere førende tv-shows i Malta. Han har indspillet forskellige jingler og temasange for maltesiske tv-serier og radioprogrammer. Andet medierelateret arbejde omfatter også liveoptrædener og sang i radioshows i Belarus, Belgien og Holland.

Advertisement

Glen er begejstret for musikteater, og han har haft hovedroller i en lang række populære musicals. Desuden er han aktivt involveret i det fremtrædende maltesiske gospelkor “Animae”, som han er medlem og grundlægger af.

Glen startede sin sangkarriere i en alder af tretten og studerede sang og klaver i både teori og praksis. Han er desuden certificeret i stemmeundervisning fra Victoria Musik og Teater College i London.

Sang er meget vigtigt for Glen, men med hans egne ord: “Der er mere i livet!” Faktisk fungerer Glenn også som støttelærer for personer med handicap i almindelige skoler.

Fra arkivet: Glenn Vellas bidrag i Maltas preselection 2010