Home Eurovision Song Contest Portugal 2011: Opfordrer til demonstration

Portugal 2011: Opfordrer til demonstration

“Homens da Luta” (Mænd af kamp) er en venstreorienterede komikergruppe.
Bandet er inspireret af den musikalske stil i perioden efter 25. april 1974 – dagen for Portugals “Carnation Revolution”, da Europas længstlevende diktatur blev styrtet i et ublodigt kup.

Bandet ledes af de ukuelige Neto og Falâncio (brødrene Nuno “Jel” og Vasco Duarte), og dukkede første gang op på tv for fem år siden i en komedieserie. Men snart var de på rejse gennem både små og store byer i Portugal, hvor de underholdt med deres musik og deres sans for humor.

Deres bidrag til 2011 Eurovision Song Contest er en melodi kaldet “A Luta é Alegria” (Kampen er glæde). Den er inspireret af traditionen for kollektiv sang, der var så moderne i slutningen af ??1970’erne.

Sangen delte vandene, da den vandt det portugisiske melodigrandprix og publikums reaktion bestod af klapsalver og jubelråb sammenblandet med buh-råb og udvandrende publikum. Sangens budskab er, at almindelige menneskers vilkår i dagens Portugal skal ændres gennem folkelige demonstrationer i gaderne. Det er i høj grad dette budskab, der har sikret sangens sejr. Portugals unge har over facebook mobiliseret til at stemme på sangen, hvilket har båret frugt. Selvom dommerne i salen ikke foretrak sangen, vandt den alligevel, grundet det høje antal af seernes stemmer. Vilkårene, som homens da Luta vil ændre på, er primært arbejdsløsheden og især ungdomsarbejdsløsheden, som skyldes den økonomiske krise.

Musikvideo: Homens da Luta vão à Troika

Translate »
Exit mobile version