News Ticker

Bliver 3. gang lykkkens gang for San Marino og Valentina?

  Kun godt en måned efter årets konkurrence var afsluttet, så var San Marino ude med nyheden om deres artist for 2014. Man kunne fristes til at tro, at miniput-nationen har en meget lille mængde sangere. I alt fald er det igen-igen-igen Valentina Monetta, der har indgået en aftale med San Marino om for tredje år i træk at repærsentere San Marino i København.

  Valentina skriver sig således ind i Grand Prix-historien som en af de få kunstnere, som har deltaget i konkurrencen tre år i træk. Lys Assia og Corry Brokken deltog begge i 1956, 57 og 58 for henholdsvis Schweiz og Holland og Udo Jürgens gentog bedriften i 1964, 65 og 66 for Østrig. Alle disse tre artister vandt konkurrencen én gang, så nu må vi se om 3. gang virkelig bliver lykkens gang for San Marino og Valentina.

  I 2012 debuterede Valentina med bidraget, der oprindelig hed ‘Facebook Uh, Oh, Oh’, men som måtte omdøbes til ‘The Social Network Song (Oh Oh-Uh-Oh Oh)’ på grund af at, at reglerne forbyder kommerciel reklame. Valentina sluttede på en 14. plads i semifinalen det år.

  I år var Valentina tilbage med en ny sang og ifølge mange fans ét af årets bedste bidrag.’Crisalide (Vola)’ lå helt i top i OGAE-afstemningen og var en af de helt store fan-favoritter. Det blev dog til endnu en nedtur for Valentina, for bidraget endte på en 11. plads i anden semifinale, og dermed lige præcis uden for finalen.

  I København prøver Valentina igen. Ifølge esctoday.com har SMRTV indgået en aftale med Valentina som artist, Ralph Siegel som producer og komponist samt Fabrizzio Raggi som “kunstnerisk ansvarlig”.

  San Marino har endnu ikke kvalificeret sig til finalen i 4 forsøg.

   

  Herunder et gensyn med Valntina’s Eurovision-bidrag fra 2013.

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » ESC 2014: 37 lande deltager i København

  Comments are closed.

  Translate »