Grækenlands deltagelse i København er sikret

“Dagens bedste nyhed!”. Sådan formulerede én af de danske fans nyheden om, at Grækenland efter alt at dømme trodser krisen og sender et bidrag til København.

Der har ellers været stor usikkerhed omkring den græske deltagelse, siden regeringen i juni lukkede den nationale tv-station på grund af landets svære økonomiske krise.

Advertisement

Mens både Kroatien og Cypern har trukket sig fra næste års Eurovision Song Contest af økonomiske årsager, og Tyrkerne har grundlagt deres egen Türkvision, ja så er der altså stor sandsynlighed for at vi alligevel kan glæde os til græske toner i København.

“Jeg er mere end begejstret, for i 2014 kan Grækenlands fejre 40-års jubilæum i Melodi Grand Prix, og det bliver et historisk øjeblik, når vi kan vise Europa, at vi trods krisen stadig kan blive forenet med resten af Europa”, siger Fotis Konstantopoulos, der er redaktør på fansitet Oikotimes og forklarer videre, at den endelige bekræftelse vil finde sted i december, hvor EBU officielt accepterer NERIT som medlem.

Han forventer, at den nationale græske Grand Prix-finale skal produceres af den kommercielle kanal MAD TV og vil finde sted i begyndelsen af 2014.

 

Grækenlands er blandt de lande, som har klaret sig bedst i Eurovision de senere år. I Malmø blev det til en 6. plads til Koza Mostra, som påstod at “Alcohol is free” – en teori vi med 100% garanti kan modbevise… Et kig på kontoudtogene fra dagene i Malmø taler sit helt tydelige sprog 🙂

Grækenland opnåede sit hidtil bedste resultat i 2005, da Helena Paparizou sejrede med “My number one”, som du kan få et gensyn med herunder.

Comments are closed.