VEGA lægger rammer til næste års Euroclub

De seneste år har Euroclubben være en fast og vigtig del af Eurovision. Det er her delegationerne samt presse- og fanakkrediterede mødes og fester til den lyse morgen (eller når man bliver smidt ud, fordi klubben lukker). Til næste år, når musikfesten rammer Danmark, bliver det koncertstedet Vega, som skal lægge rammer til.

EuroClub vil primært fungerer som natklub, og i København vil der være åbent i perioden fra den 28. april til den 10. maj, hvor den store finale finder sted i B&W Hallerne på Refshaleøen. Der bliver åbent til klokken 4:00 om natten og endda endnu længere i weekend’en.

Advertisement

Fest og farver i en helt unik tidslomme

“På samme måde som B&W’s gamle værftshaller er en unik historisk setting for et arrangement af Eurovisions kaliber, så vil VEGA med vores enestående 1950’er-interiør invitere til fest og farver i en helt unik tidslomme”, siger direktør Steen Jørgensen.

“VEGA er et af Københavns mest unikke og populære spillesteder, og derfor er det helt oplagt, at VEGA skal lægge lokaler til EuroClub til maj”, siger Martin Bender, der er administrerende direktør for det projektselskab, som står for alle aktiviteterne i København under Eurovision.

VEGA blev i 1997 kåret som “Best European Music Venue” af det internationale musikmagasin Live.

Tidligere højborg for den den danske fagbevægelse

Oprindeligt hed bygningen Folkets Hus og var højborg for den danske fagbevægelse. Den er opført i 1956  – samme år som det første Europæiske Melodi Grand Prix blev afholdt – og tegnet af den berømte danske arkitekt Vilhelm Lauritzen, der også er kendt for andre tidstypiske bygningsværker som Radiohuset og den prisbelønnede gamle terminal i Københavns Lufthavn. Da fagbevægelsen rykkede ud, lå Folkets Hus øde i mange år og var ved at forfalde. Men efter en omfattende restaurering i 1996 genåbnede huset som VEGA – Musikkens hus. Ejendommen er et af de yngste fredede huse i Danmark.

De fleste kender VEGA for koncerterne, og stedet har da også lagt lokaler til en lang række store stjerner, herunder: Prince, David Bowie, Björk, Suede, Kylie Minogue, Norah Jones, Moby, Foo Fighters, Blur, Fatboy Slim, DJ Shadow m.fl.

Sale:

Store VEGA (kapacitet 1550 personer)

Lille VEGA (kapacitet 500 personer)

VEGA Lounge og bar (kapacitet 330 personer)

Ideal Bar (kapacitet 275 personer)

 

Læs mere om Vega på deres hjemmeside og find Vega på Facebook.

Comments are closed.