Lodtrækning til semifinalerne: Se fordeling og video

Ved en lodtrækning på Københavns rådhus idag kl. 14.00, blev der trukket lod til årets 2 semifinaler ved Eurovision Song Contest 2013.  Selvom Danmark i år som værtsland er direkte kvalificeret til finalen, var der alligevel masser af spændte fans til stede på rådhuset.

Danmark var dog stadig med i lodtrækningen, idet det skulle afgøres i hvilken semifinale “The Big 5” og værtslandet Danmark skal afgive sine stemmer og dermed hvilken semifinale, landene er forpligtet til at vise live. Danmark trak her den første semifinale. Det betyder, at vi har mulighed for at stemme på bl.a. Sverige og Island, mens Norge havnede i den 2. semifinale, hvor Danmark ikke må stemme.

Advertisement

31 lande vil deltage i de 2 semifinaler, som afholdes hhv. d. 6 og 8. maj – 16 lande er med i semifinale 1, mens 15 lande konkurrerer i semifinale 2.

The BIG 5 (Spanien, UK, Frankrig, Tyskland , Italien) og Danmark (værtsnationen) er som bekendt direkte kvalificeret til finalen d. 10. maj.

  • Danmark – (Sende og stemme i semifinale 1)
  • Spanien – (Sende og stemme i semifinale 1)
  • Frankrig – (Sende og stemme i semifinale 1)
  • UK – (Sende og stemme i semifinale 2)
  • Italien – (Sende og stemme i semifinale 2)
  • Tyskland – (Sende og stemme i semifinale 2 – pr. anmodning)

Lodtrækningen blev gennemført af en oplagt duo bestående af de 2 DR-piger Tine Gøtsche og Ulla Essendrup, hvoraf især sidstnævnte imponerede – både med charme, udstråling og overbevisende engelsk udtale. Måske et godt bud på en ESC-vært?

Til stede ved lodtrækningen var naturligvis EBU’s executive supervisor Jon Ola Sand, Voting Supervisor Thomas Niedermeyer samt DRs executive producer for Eurovision 2014, Pernille Gaardbo, som sluttede at med at fortælle, at alle i DR’s Eurovision-team er meget spændte og glæder sig utroligt meget til at se os alle i København til maj.

Du kan se resultatet af lodtrækningen på billedet herunder eller se hele showet nederst i videoen.

 

Se eller gense lodtrækningen

Comments are closed.