News Ticker

Letland: Aarzemnieki sætter endnu en kage i ovnen

  Lørdag aften var Letland efter 2 semifinaler klar til at afholde finalen i Dziesma 2014. 24 semifinalister var blevet halveret til 12 finalister og via 2 stemme-runder skulle en kombination af 50/50 jury- og teleafstemning finde den sang, som skal repræsentere de lettiske farver i København og få i fodsporene på PeR og sangen “Here we go”.

  Finalisterne i  Dziesma 2014:

  1 Ralfs Eilands and Valters Pūce “Revelation”
  2 Markus Riva “Lights On”
  3 Katrīna Bindere “Moment and Tomorrow”
  4 Dons “Pēdējā vēstule” Super-finale
  5 Samanta Tīna “Stay” Super-finale
  6 Niko “Here I Am Again”
  7 MyRadiantU “Going All the Way”
  8 Olga and Līgo “Saule riet”
  9 Aminata Savadogo “I Can Breathe”
  10 Aarzemnieki “Cake To Bake” Super-finale
  11 Eirošmits “If I Could (Get Away)”
  12 Katrine Lukins “You Are The Reason”

  3 sange blev stemt videre til Superfinalen og her fik vi endnu stykke bagværk til København. Hviderusland har tidligere valgt TEO og sangen “Cheesecake” og igår aftes stemte Letland Aarzemnieki og “Cake to bake” til tops.

  Aarzemnieki staves rigtigt  ārzemnieki på lettisk og kan oversættes til udlændinge, hvilket henviser til det faktum, at gruppens forsanger Jöran Steinhauer kommer fra Tyskland. Han har dog lært flydende lettisk og har gjort sig kendt i Letland ved at udgive komiske sange på youtube.com. Han udførte sin militærtjeneste ved at lave frivilligt arbejde i Letland og er blevet lidt af en nationalhelt i landet. I forbindelse med Letlands indtræden i euro-samarbejdet, skrev Jöran en sang, som hædrede den udgående lettiske møntfod Lat.

  Sangen “Cake to bake” er en glad og let popsang. Hør den herunder:

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening EuropeESC 2014: Hvad siger bookmakerne? » Good Evening Europe

  Comments are closed.

  Translate »