Liveblog! Generalprøve i Dansk Melodi Grand Prix 2014

Så er der kun kort tid til generalprøven i Dansk Melodi Grand Prxix 2014 skydes i gang. Vi sidder klar i presserummet i Arena Fyn, og blogger live fra showet. Husk at opdatere din browser løbende.

Her 10 minutter før showstart er der en heftig aktivitet i gangen udenfor, hvor en masse (hvad vi tror er) gymnaster iført glimmer jakker, er ved at gøre sig klar. På skærmen har vi et still-billede af scenen med Bryan Rice’s I choose U-tekst.

Advertisement

LIVE! Husk at opdatere din browser jævnligt!

Klokken er nu 20.00 og der er desværre ingen lyd i Presserummet! Der arbejdes på sagen 🙂

20.05: Så fik vi lyd igennem og værterne på skærmen 🙂 Værterne truer os med døden, såfremt der kommer noget ud om aftenens show. I øjeblikket er der fælles aflæggelse af ed, hvor publikum sværger ikke at afsløre noget fra aftenens generalprøve.

Louise Wolff har en gylden (Michael siger den er søvlfarvet :-), kropssnær kjole på med en dyb udskæring og Jacob er iført et gråt jakkesæt.

Scenen er i øjeblikket et mosaik af blå og sorte firkanter med LED-skærme ind imellem.

Kl. 20.12: Der er lidt tekniske problemer og det eneste, vi kan se, er et par silhuetter på scenen og høre Louise, der taler med crewet.

Kl. 20.14: Så fik vi den kære Emmelie de Forest på scenen – i sædvanlig barfodet stil – hun synger sin vindersang “Only Teardrops”.

Kl. 20:24: Så fik vi præsenteret juryen og reglerne for DMGP.

Kl. 20.26: Bryan Rice er på scenen. Han er flankeret af 5 korsangere/dansere – 2 kvinder og 3 mand. Han har medbragt et stilads på scenen og går undervejs i sangen op af trapperne og synger resten af sin sang øverst på stilladset. Vokalt ikke nogen pragtpræstation. Ikke en vindersang som den blev fremført her til aften.

Kl. 20:33: Rebekka har sine 2 søstre med på scenen, hvoraf den ene spiller mundharmonika og den anden tamburin. Hun spiller selv på guitar til sangen. Scenen er holdt i rød-gule farver. Meget sikker performance og stærk vokal. Enkelt og effektivt! Mod slutningen falder der blad-konfetti ned over scenen. Publikum klapper med de sidste ca. 30 sekunder. Rebekka overskygger Bryan Rice!

Kl. 20.43: Sonny er på scenen i hvid rullekrave bluse og sorte bukser. Både sang og performance har nok hentet sin inspiration fra The King of Pop – Michael Jackson. Sonny viser sine evner som danser,  og slipper ok fra vokalen, men det er alligevel som om, der mangler noget? Ikke en vinder, hvis du spørger os 🙂

Kl. 20:48: Danni Elmo afslører i sin intro-video, at hans fornemmeste opgaver bliver at slå Svensken i Eurovision, hvis han vinder 🙂 Sort scene med gule lamper og Elmo i hvid T-shirt og slimfit jeans. En solid performance og stærk vokal fra den tatoverede sanger 🙂 Mod slutningen kommer der røg/damp op fra en række kanoner på scenen. Overskygger efter vores mening Sonny, som optræder før Elmo.

Kl. 20:55: Vi får aftenens yngste deltager på scenen og samtidig den eneste, som har valgt at synge på dansk. Emilie er iført en kropssnær og lettere gennemsigtig dragt og synger sin sang fra en platform på midten af scenen. Hun har 3 mandlige korsangere/dansere med sig iført sorte jakkesæt. Hendes scenebaggrund er holdt i blå toner med grå skyer i baggrunden. En lidt shaky start vokalt, men det forbedres undervejs. Ikke en vindersang, men kan måske høste stemmer fra en lidt ældre seer-gruppe? Emilie’s performance leder tankerne i retning af Azerbaijan 2010.

Kl. 21:00: Vi sidder i pressecentret sammen med en anden Glamboy P-fan og glæder os til sang nr. 6! Glamboy er på scenen sammen med en række nøgne, hvide mannequin-dukker og starter på gulvet. Ikke en typisk Dansk Melodi Grand Prix-performance, men bestemt en performance, der skiller sig ud. Glamboy er meget intensiv og overbevisende! Ingen tvivl om, at han står ved sangen og kan sætte sig ind i det han synger. Også en stærk vokal!

Kl. 21:10: Nadia Malm starter ved klaveret og rejser sig efter først omkvæd op og synger resten af sangen stående. Hun er iført en stramsiddende, sort blondekjole med en høj slids i den ene side. Meget effektiv mørk scene med rødt baglys og røde kanter på scenen. Publikum vinker med lys i en mørkelagt sal. En flot vokal og en meget stærk performance! Nadia kunne meget vel ende i Top 3!

Kl. 21:16: Basim er charmerende!!! Vi får aftenens 2. Michael Jackson-inspirerede performance og denne her giver virkellig Sonny baghjul! Der er sket ting og sager, siden en ung Basim var med i X-Factor og han fremstår som en kompetent sanger og en stærk performer. Publikum klapper allerede med fra første minut. Undervejs i sangen kommer der et Dannebrog ned fra loftet på bagscenen og sangen afsluttes med rød confetti. Aftenens hidtil bedste bud på en vinder?

Kl. 21: 24: Så har vi Anna David på scenen i en slags hvid bodystocking med hvidt bælte og meget langt slæb – lidt a la Kate Hall anno 2013. Anna har dansere med iført hvide dragter, som dækker ansigtet og som de nærmest kæmper for at komme ud af. Flot hvid baggrund med snevejrs-effekt. Total overlegen vokal og meget velfremført nummer.

Kl. 21:29: Så er vi allerede nået til aftenens sidste sang og hvilken afslutning! Michael Rune har saxofonen med på scenen og giver sammen med Natscha en super god performance, som bare har det hele! En effektiv koreografi, aftenens bedste omkvæd, fyrværkeri og flot scenebaggrund. Alt går op i en højre enhed og endnu en vinderkandidat! Med start nummer 10 har vi måske vinderen her??

Emmelie de Forest går på scenen og synger sin “Rainmaker”. Til sidst kommer alle deltagerne ind og synger sammen med hende – som det i øvrigt også kommer til at ske ved Eurovision Song Contest-finalen 🙂

Louise og Jacob kommer igen på scenen – og har skiftet tøj.

Vi får udråbt de 3 sange, som er videre i Dansk Melodi Grand Prix – i alt fald i generalprøven. Det blev Emilie, Nadia Malm og Danni Elmo.

Nu får vi børnene fra næste lørdags show på scenen. De synger “Din melodi”.

Vi er i øjeblikket i gang med at høre de 3 sange igen.

Vi forlader snart presserummet og dermed generalprøven for at gå ned og veje stemningen blandt publikum, når vi forlader salen.

 

 

 

Comments are closed.