News Ticker

Spanien: Rygterne om Edurne talte sandt

  Der florerer masser af rygter i fanmiljøet i disse tider. Sidste år var rygterne omkring den spanske artist centreret omkring Ruth Lorenzo, som til sidste viste sig at vinde finalen og repræsentere Spanien i København.
  I år har flere navne været oppe og vende, heriblandt Pablo Alborán, Marta Sánchez og Edurne!
  Tidligere idag blev sidstnævnte rygte bekræftet og Edurne offentliggjort som Spaniens artist i Wien.
  Den populære sangerinde er valgt internt af den spanske tv-station TVE.
  Sangen, som Edurne skal synge har fået titlen “Amanecer”, er 100% på spansk og beskrives således af Edurne:
  “It is a very different song compared to anything that has been heard at Eurovision. Especially  it will impact because it is a subject to which we are not used to hearing in the Festival . They ask if it is a ballad or is it a rhythmic song a and I say ….it is not like anything that has been to Eurovision”.
  Bidraget vil blive præsenterer indenfor de kommende uger.

  Vild med Dans – og 5 studiealbums

  Edurne har sunget hele sit liv, og fik sit gennembrud, da hun for 10 år siden kom blandt finalisterne i det populære show “Operación Triunfo” i 2005. Hun er nu signet hos Sony BMG Spain og har indtil videre udgivet 5 albums: I 2006 solgte debut albummet Edurne til guld. I 2007 kom Edurnes andet studiealbum Ilusión og i 2008 det tredje album Première.

  Fra 2007 til 2013 spillede Edurne rollen som Sandy i den spanske version af musicalen Grease. I samme periode kom hendes 4 og 5. album, Nueva Piel i 2010 og Climax  i 2013, herfra er bl.a. singlen “Painkiller” blevet et hit.

  In 2013 var Edurne med i showet Tu Cara Me Suena – et spansk tv-show, hvor kendisser efterligner kendte sangere til fordel for velgørenhed. Edurne løb med sejren og ikke mindre end 60% af stemmerne med hendes version af Christina Aguilera’s “Hurt”.

  Edurne har også prøvet lykken i det spanske svar på Vild med dans, ¡Más Que Baile! I 2010 sluttede hun på 2. pladsen i det populære program.

  Og som en lille bonus-info, så kan vi fortælle, at Edurne privat danner par med Manchester United målmand David De Gea.

  Nu er Edurne klar til Eurovision med en sang skrevet af Tony Sanchez-Ohlsson, Thomas G:son og Peter Boström.

  Et velkendt sangskriver-team

  Tony Sanchez-Ohlsson er en af Spaniens største sangskrivere og producers. Han har arbejdet med store navne som Pastora Soler, Auryn og Agnes. Adskillige guld og platin albums vidner om hans succes, hvor han bl.a. har stået bag ikke mindre end fem #1 albums.

  Thomas G.son behøver efterhånden ingen præsentation, men for en god ordens skyld kommer den alligevel her. Thomas har deltaget med mere end 60 sange i forskellige nationale udvælgelser rundt omkring i Europa og har 7 gange fået én af sine sange med i Eurovision song contest: 3 gange for Sverige (2001, 2006 og 2012), 2 gange for Spanien (2007 og 2012) en gang for Danmark (2010), en gang for Norge (2007) og en gang for Georgien (2013). Hans største hit til dato er Loreens “Euphoria“, som Thomas har skrevet sammen med Peter Boström, se herunder.

  Peter Boström er en svensk sangskriver og producer, som har arbejdet med store navne som Lana del Rey, Loreen, A-teens og mange flere. Han arbejder til tider under sit alter ego “Bassflow” og har bl.a. arbejdet med musikken til store filmsucceser som Pirates of the Caribbean og Miss Congeniality.

  Fra arkivet


  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »