Her & Nu: Her er deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2015

Idag “afslørede” ugebladet Her & Nu 10 navne, som ifølge deres kilder, er de 10 artister, som lørdag d. 7. februar skal kæmpe om sejren i Dansk Melodi Grand Prix. Vi har kigget nærmere på de 10 bud og giver dig her en kort præsentation.

Anne Gadegaard

Anne Gadegaard slog i 2003 sit navn fast, som pigen i guldtøj, da hun vandt MGP med “Arabiens drøm”. Til dagligt bor hun i København, hvor hun danner par med den tidligere PULS-sanger Micky Skeel, som også skulle være sangskriver til hendes bidrag.

Advertisement

Efter en længere pause fra rampelyset mellem 2006 – 2012, vendte Anne Gadegaard i 2013 tilbage med singlen “Bag Skyerne”.

Læs også: Anne Gadegaard i Dansk Melodi Grand Prix 2015?

 

Babou

Babou med det fulde navne Babou Nicolai Nelson Lowe er en dansk-gambiansk sanger, bedst kendt for sin deltagelse i 2011-udgaven af X Factor på DR1.
Som 10-årig deltog han i talentshowet “Scenen er din” (2005) på TV 2, hvor han sluttede på andenpladsen i kategorien Juniorsang og efterfølgende udgav cd’en For Once in My Life.
I 2014 stod Babou bag singlen “Supernova”, som var titelmelodien til Paradise Hotel 2014 på TV3, og opnåede guld for 900.000 streams.
Babou har så godt som bekræftet sin forestående deltagelse på sin Facebook fanprofil, hvor han d. 19. januar skrev følgende: “Har en fantastisk nyhed til jer. Jeg må afsløre det om 7 dage“. Om 7 dage er mandag d. 26. januar, hvor DR afslører årets artister!

 

Julie Bjerre

Den dengang 15-årige Julie vandt i 2013 Blachmans ”Mentor”-show sammen med Nikolaj Steen. Her vandt Julie et mentorforløb og en pladekontakt hos den danske afdeling af det internationale pladeselskab Warner Music.
Julie har siden hun var to år gammel fyldt familiens hjem i Herlev med sang og har lært sig selv at spille både klaver og guitar.

 

World of Girls

De 5 piger i “World of Girls” er udvalgt blandt mere end 500 piger, som stillede til audition i ToneArt Studios i København, for at blive en del af René Dif’s nye pigegruppe.  “World of Girls”-navnet symboliserer ifølge Dif pigernes stærke fællesskab – at de er en gruppe og en selvstændig enhed, og er samtidig et synonym for girl power. Nina, Cecilie, Camilla, Ivy og Mette er navnene på sangerinderne, som bl.a. har optrådt ved årets Copenhagen Pride, hvor de også har optaget deres musikvideo til “Weekend Girl”.

Læs også: Copenhagen Pride 2014: En forrygende fest i silende regn!

Andy Roda

Den danske sanger Andy Roda er en rutineret herre, som optræder på et utal af singler og plader, og har optrådt ved adskillige forskellige lejligheder. Han har udgivet flere albums som solist, været forsanger for Safri Duo og som korsanger bl.a. arbejdet sammen med Thomas Helmig og Basim.

Roda er søn af filippinske forældre, er vokset op i København og bor pt. i Berlin.
Såfremt Her & Nu’s kilder taler sandt, så bliver det 2. år i træk, at sangeren kommer til at stå på en Grand Prix scene. Efter sejren sammen med Basim i 2014, skal Andy i år optræde som solist.

Roda debuterede i 1999 med albummet Dish, som inkluderede radiohits som “The Power” og “Something To Talk About”, for hvilke han blev “Ugens uundgåelige” på P3 – og nomineret til en pris som “Bedste Nye Kunstner” ved P3 Guld.
Han har desuden optrådt på amerikansk tv i talentprogrammet “The Next Big Star”, hvor han sluttede på 2. pladsen.

Marcel Gbekle

En anden dansk sanger, som var med Basim på scenen sidste år, er Marcel. De fleste husker også den talentfulde sanger fra X Factor, hvor han i 2009 var lige ved at vinde det hele, som en del af gruppen Alien Beat Club. Gruppen endte på en 2. plads efter Linda Andrews.
Sammen med Alien Beat Club udgav han singlen “My Way” og albummet “Diversity”,  der er skrevet af Remée i samarbejde med bl.a. Thomas Troelsen.
Marcel har efter ABC bl.a. været den ene halvdel af den nu opløste gruppe Licious People, sammen med sin barndomsven, rapperen Tobias Askevig Pedersen.

Vores egen teori er, at Marcel skal synge én af de 2 sange, som sidste års deltager Danni Elmo ved OGAE’s årlige fest afslørede, at han havde indsendt til DMGP. Den teori er vokset ud af det billede, som Elmo for nyligt har postet på sin Facebook-side, og som viser Marcel i studiet sammen med Elmo.

René Machon og Tina Stachowiak

René har sammen med sine brødre turneret landevejene tynde med deres cover band Cruise. Som solist udgav han i 2010 singlen “Jeg er i live” og året efter debutalbummet Puls.

Sammen med sangerinden og sangskriveren Tina Stachowiak skal René ifølge Her & Nu levere showets eneste duet. Tina Stachowiak står blandt andet bag 2013’s Big Brother hit “Mit Hjerte Kalder” i samarbejde med Ferrish Key (René Dif fra Aqua)

Sara Sukurani

Sara er født på Sri Lanka, men blev som ét-årig adopteret. I 2011 blev hun nomineret til en Danish Music Awards i kategorien Årets Danske World-Track.

Sara Sukurani’s første single har titlen BodiBodi og blev udgivet i ikke mindre end 17 lande i mellemøsten som et track på compilation cd’en “THE BEST ARABIAN NIGHTS PARTY EVER”.

Cecilie Alexandra Skov

Som vi tidligere har skrevet, så skulle den 40-årige svenske sangskriver, producer og musiker Marcos Ubeda være en af sangskriverne i DMGP 2015. Ubeda står bag ikke mindre end 17 sange i Melodifestivalen, og har bl.a. været med til at skrive den engelske version af “Tusen och en natt” (Take Me to Your Heaven), som Charlotte Perrelli vandt Eurovision Song Contest med i 1999,

Det bliver ifølge den svenske avis Ulricehamns Tidning det unge danske stjerneskud Cecilie Alexandra Skov, som skal synge sangen, der beskrives som “en fransk, Lolita-inspireret sang”.

Læs også: Svensk lokalavis: Marcos Ubeda i Dansk Melodi Grand Prix

 

Remee og Chief One’s “hemmelige projekt”

Som vi tidligere har skrevet, så har Remée og Chief One offentliggjort et “hemmeligt projekt” på to-do-listen i første kvartal af 2015. Det kunne meget vel være en Grand Prix deltagelse. Det mener også Her & Nu.
Et komplet overblik over Remée og Chief One’s karriere ville gribe så meget om sig, at artiklen først ville være klar om et års tid. Men de 2 succesfulde herrer vandt jo som bekendt Dansk Melodi Grand Prix 2012,  da Soluna Samay’s sang “Should’ve Known Better” løb med sejren. Her & Nu’s kilder oplyser, at det er “en gruppe” der skal synge deres sang. Gennem selskabet ReAch står Remee og Chief 1 blandt andet bag de meget succesfulde L.I.G.A., og der er blevet spekulerer en del i, om de er med i DMGP.

Et andet (og efter vores mening mere realistisk) bud, som en fan har tippet os med,  er Remée og Chief One’s nye pigegruppe Gabriellas, som Chief One i dag postede et billede af med teksten “Gabriellas coming at ya“.

Gabriellas blev dannet i 2013 og består af forsanger Gabriela Gärtner, guitarist og sanger Cecilie Frederiksen, basist og sangerinde Ann-Sofie Bjerre samt Sarah Ziebe på trommer/percussion og vokal. De 4 piger skriver og spiller selv sin musik.

Alle sange på Youtube på mandag

Alle disse navne er indtil videre kun gætterier og rygter. Den endelige afsløring kommer på mandag d. 26. januar, hvor DR lægger alle årets sange i fuld længde på Youtube.

1 COMMENT

  1. I 80’erne/90’erne var det en blanding af ukendte og veteraner, i 00’erne/’10’erne er det ukendte og tidligere talent show deltagere 😀 ..mangler der er plads til pop veteraner.

Comments are closed.