Italien: Il Volo vinder San Remo 2015

Lørdag aften levede Il Volo op til favoritværdigheden og vandt San Remo-festivalen 2015. Efter første afstemningsrunde, stod det mellem de 3 artister Nek, Il Volo og Malika Ayane.

Vinderen blev fundet i en kombination af jury- og teleafstemning og Top 3 kom til at se således ud:

Advertisement
  • 1. Il VoloGrande amore (39%)
  • 2. NekFatti avanti amore  (35%)
  • 3. Malika Ayane – Adesso e qui (Nostalgico presente) (26%)

Il Volo er en italiensk poptrio bestående af de 3 sangere Piero Barone (født d. 24. juni 1994), Ignazio Boschetto (født d. 4. oktober 1994) og Gianluca Ginoble (født d. 11.februar 1995). De 3 sangere mødtes i 2009, da alle deltog i den 2. udgave af det italienske tv-show Ti lascio una canzone, som blev vundet af Gianluca.

Efter konkurrencen slog de sig sammen som en trio. Først under navnet “Tre Tenori”, senere “The Tryo”, “Il Trio” og endelig i 2010 valgte de navnet “Il Volo” (The flight). Samme år var de med på indsamlingsprojektet “We Are the World 25 for Haiti”.

De fik et gennembrud af dimensioner, da de i 2011 optrådte i American Idol med sangen “O sole Mio”. Herefter tog deres karriere fart, og de var i gennem flere år på turnér  i USA og Canada, bl.a. sammen med Pia Toscano, der deltog i American Idol i 2011 og som også er med på deres live CD/DVD.  Den dag idag er trioen faktisk mere kendt i det amerikanske kontinent end i hjemlandet Italien.

Il Volo har udgivet flere cd’er, optrådt over det meste af verden og bl.a. turneret med den legendariske sangerinde Barbra Streisand.

Il Volo arbejdet i øjeblikket på et nyt album, som efter planen udkommer i 2015.

 

Fra arkivet