Sverige: Måns’ sceneshow ændres pga. copyright krav

Den svenske tv-station SVT har annonceret, at sceneshowet til Måns Zelmerlövs “Heroes” bliver ændret til Wien. Den officielle video bag årets store favorit er ligeledes fjernet fra Eurovision.tv og erstattet af en video med sangens tekster.

Ændringen sker som følge af en sag omkring copyright. Allerede før den svenske finale var der blandt Eurovision-fans heftig debat omkring Måns’ inspiration til sceneshowet. Især den lille animerede fyr på bænken har store ligheder med figuren i “Alchemy of Light” af a dandypunk, som vi også her på Good Evening Europe delte på vores sociale medier.

Advertisement

Som følge af et krav om ophavsret, ændres figuren nu.

“Ja, jeg var inspireret af karakteren og selv om jeg afviser, at det skulle være plagiat, så kan vi aldrig forudsige udfaldet af en sag. Vi har desuden ikke tiden til det. Da figurens udseende ikke er så vigtig for mig, er det et nemt valg at ændre den“, udtaler instruktøren bag “Heroes” Fredrik “Benke” Rydman til SVT.

Figuren får nyt tøj

I øjeblikket er teamet bag scenshowet i gang med at bearbejde det oprindelige materiale fra Melodifestivalen. Selvom det ikke er en ændring, som det svenske team selv har ønsket og det kræver ekstra arbejde, så er delegationschef Christer Björkman alligevel optimistisk og ser muligheder: “Nu kan vi forbedre bidraget til Wien”, siger han.

Også Måns selv er tryg og afslappet omkring ændringen. “Figuren får nyt tøj. Det er forår nu og han kan jo ikke have samme tøj på, som i februar” siger bookmakerfavoritten til SVT.