Bekræftet: Horsens bliver værtsby for Dansk Melodi Grand Prix 2016

Foto: Horsens & Friends

Ganske som ventet, så blev Horsens idag afsløret som næste års værtsby, når Dansk Melodi Grand Prix d. 13. februar skal finde den artist og den sang, som skal forsvare de rød/hvide farver i Stockholm til Eurovision Song Contest.  Det skete ved et pressemøde i Kuben i Horsens her til eftermiddag.

Faktisk havde direktøren for Horsens & Friends Frank Panduro næsten afsløret det kommende værtsskab allerede igår. Med ordene “Jeg kan desværre ikke her og nu sætte titel på de begivenheder, vi taler om. Kun kan jeg sige, at vi samarbejder med DR, og at det drejer sig om noget for både børn og voksne” samt offentliggørelsen af tidspunktet for pressemødet (identisk med DR’s tidspunkt for afsløring af værtsby), ja så kunne man lægge 2 og 2 sammen.

Advertisement

Læs også: Her er værtsbyen for Dansk Melodi Grand Prix 2016 ??

Kæmpe entusiasme 
I hele 14 dage næste år skal Horsens summe af Grand Prix stemning. Lørdag den 13. februar 2016 afholdes Dansk Melodi Grand Prix i Forum Horsens. Og lørdagen efter, den 20. februar, fortsætter festen, når børnenes MGP afvikles samme sted.

“Jeg er både stolt over og utrolig glad for, at DR igen har valgt Horsens som værtsby og samarbejdspartner for Melodi Grand Prix og MGP for børn”, siger Horsens’ borgmester, Peter Sørensen og tilføjer: “Jeg kan garantere, at vi også denne gang vil gøre alt for at være gode værter”.
Også DR’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme er begejstret for, at Melodi Grand Prix vender tilbage til Horsens. “Det er super fedt, at vi skal tilbage til Horsens, for jeg kan både mærke den kæmpe entusiasme og lyst, som byen har til det her og deres evne til at bruge de mange værdier der ligger i musikken, til at skabe et stærkt kulturliv. Det er så vigtigt for os, at borgerne i Horsens viser al den begejstring og har lyst til at lege med os og hele Danmark”, siger han og tilføjer: “Vi var der sidst i 2008, og da formåede Horsens virkelig at skabe en god Grand Prix-fest. Det er jeg helt sikker på, at de vil gøre igen”.

Send din sang ind
Går du selv med en drøm om at deltage i showet, ja så er det nu, at du skal sende din sang ind til DR. Der er kun uge til deadline for indsendelse af sange til næste års Melodi Grand Prix, som udløber den 7. september. Læs mere om reglerne på dr.dk/grandprix.
“Vi leder efter sange i alle genrer. Det behøver ikke nødvendigvis at være typiske Grand Prix-sange. Det vigtigste er bare, at vi får nogle melodier med et stærkt og fængende omkvæd”, siger Jan Lagermand Lundme.

Værtsbyer siden år 2000
2016 Horsens

2015 Aalborg

2014 Odense

2013 Herning

2012 Aalborg

2011 Ballerup

2010 Aalborg

2009 Herning

2008 Horsens, semifinaler i København

2007 Horsens, semifinaler i Holstebro og Aalborg

2006 Aalborg

2005 Horsens

2004 Aarhus

2003 Intet dansk Grand Prix

2002 København

2001 Herning

2000 København