News Ticker

Georgien: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz til Stockholm!

  Den georgiske tv-station GPB har offentliggjort navnet på deres internt udvalgte artist på en presse konference i Tblisi. Det bliver Nika Kocharov & The Young Georgian Lolitaz, som får det ærefulde hverv at repræsentere Georgien i Stockholm til maj næste år.

  Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz er et georgisk band kendt for deres alternative indiestil. Gruppen består af Nika Kocharov (vokal, guitar), Gia Iashvili (vokal, bas), Nick Davitashvili (guitar, keyboard) og Dima Oganesian (trommer).

  GPB har desuden annonceret, hvordan man vil finde den sang, som Nika Kocharov & The Young Georgian Lolitaz skal synge i Stockholm. Bidrag skal skrives specielt til gruppen udfra følgende specifikationer: En melodisk sangstruktur indenfor den alternative indie rock genre med elektroniske rytmer, synths og/eller samples, og club orienteret med post-disco dance musik.

  Alle interesserede sangskrivere inviteres til at indsende potentielle bidrag inden d. 8. januar 2016. Herefter vil en speciel GPB komité vælge de 5 bedste sange til en finale, hvor Georgiens bidrag findes.

  Georgien debuterede i Eurovision Song Contest i 2007 og har endnu ikke prøvet at vinde. Landets højeste placering var en 9. plads i 2010 og 2011. Sidste år sluttede Nina Sublatti på en 11. plads i finalen med “Warrior”.

  Opdateret 15/2-2016:

  Nika Kocharov & The Young Georgian Lolitaz skal synge “Midnight Gold”. Det besluttede tv-seerne sammen med en professionel jury her til aften. Ud af 5 sange blev ‘Midnight Gold’ valgt som den sang, gruppen skal fremføre i Stockholm. Sangen er skrevet af Kote Kalandadze.

   

  Fra arkivet:

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »