News Ticker

San Marino: Tyrkiske Serhat er internt valgt

  Serhat skal repræsentere San Marino | Foto: SMRTV

  Selvom Tyrkiet stadig ikke ønsker at deltage i Eurovision, så får vi alligevel en tyrkisk sanger med til Stockholm. Idag bekræftede San Marinos TV-station SMRTV, at de har valgt Serhat til at repræsentere San Marino ved Eurovision Song Contest 2016.

  Arbejdet med at finde San Marinos 5. Eurovisionartist startede for nogle måneder siden. Som i tidligere år har SMRTV modtaget adskillige mails fra sangere, komponister og producere, som ønskede at deltage i Eurovision Song Contest.

  Blandt disse pegede et europæisk produktionsselskab på en artist, som sidste sommer havde stor succes på de tyske og engelske DJ- og dancecharts. SMRTV besluttede at kontakte artisten og ved dagens pressemøde blev Serhat præsenteret som den artist, der skal gå i fodsporene på Michele Perniola og Anita Simoncini og forsøge at forbedre San Marinos ret nedslående kvalifikationsrekord.

  Sanger, producer og tv-vært

  Serhat er en tyrkisk sanger, producer og tv-vært, født og opvokset i Istanbul. I 1994 stiftede han selskabet End Productions og blev samme år vært og producer på tv-showet Riziko! – den tyrkiske version af “Jeopardy”.

  Af Eurovision-relaterede optrædener, kan vi nævne, at Serhat har arbejdet sammen med den fransk-belgiske Eurovision-vært fra 1987 Viktor Lazlo, bl.a. i duetten “Total Disguise” fra 2004.

  I 1997 udgav Serhat sin første single, “Rüya-ben bir daha”, hvilket blev startskuddet på en lang musikkarriere. Serhat har udgivet singler på flere sprog, herunder tyrkisk, engelsk, fransk og russisk. I de senere år har han arbejdet i både Frankrig og Tyskland. Hans seneste single Je m’adore udkom i 2014 og har været på flere hitlister rundt omkring i Europe.

  Sangen, som Serhat skal synge forventes at blive afsløret indenfor de næste par måneder.

  Under pressemødet fortalte Serhat, at han nyder at synge på forskellige sprog,  og gav dermed et hint om, at årets bidrag måske kan blive indspillet på flere sprog, herunder italiensk, som er San Marinos officielle sprog. Serhat gav desuden udtryk for, at han ønskede at bidraget gik et internationalt præg.

  Fra arkivet

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »