News Ticker

Polen: Michał Szpak slog favoritterne med ‘Color of Your Life’

  Foto: TVP

  Opdateret 23.20!

  Det utænkelige skete her til aften i Polen. Storfavoritten Margaret og sangen ‘Cool me Down’ blev hensat til 2. pladsen, og den tidligere ESC 2’er Edyta Górniak til 3. pladsen. Således lykkedes det Michał Szpak og sangen ‘Color of Your Life’ at vinde med 35% af stemmerne i Polens finale.

  Efter sejren til Michał ændrede bookmakerne også straks deres odds på Polen som vinder. Før finalen lå Polen omkring odds 5. I skrivende stund giver en sejr til Polen pengene igen 36 gange hos Betfair.

  Michał startede med at synge i en alder af 9 år. Som ung var han en del af bandet Whiplash, der spillede hård rock. Michał er i øjeblikket i gang med sit debutalbum, som forventes at komme på gaden senere i år. I 2011 deltog Michal Szpak i Orange Warsaw Festivallen sammen med store navne som Moby, Skunk Anansie, My Chemical Romance med flere og samme år fik han en 2. plads i polsk X-Factor.

  Du kan høre vindersangen herunder.

   

  Ud af 88 indsendte sange, er de 9 bedste blevet udvalgt af en ekspert jury forud for Polens finale. Blandt dem er den sang, der i øjeblikket er favorit til at vinde Eurovision Song Contest 2016, allerede inden den officielt er valgt som Polens bidrag, Margaret og sangen ‘Cool me down’.

  Den polske finale løber af stablen i aften klokken 21.25 og har deltagelse af følgende artister og sange:

  Natalia Szroeder – Lustra
  Edyta Górniak – Grateful
  Taraka – In the Rain
  Aleksandra Gintrowska – Missing
  Michał Szpak – Color of Your Life
  Margaret – Cool Me Down
  Kasia Moś – Addiction
  Dorota Osińska – Universal
  Napoli – My Universe

  Polands_candidates-2016-TVP

  Der bliver comeback til én af Polens allermest populære sangerinder, Edyta Górniak, der i 1994 repræsenterede Polen i Eurovision Song Contest med  “To nie ja”, som sikrede landet den 2. plads, der til dato er landets bedste placering. Deltagelsen blev også startskuddet for Edytas nationale og internationale gennembrud.

  Du kan se et recap af sangene nederst.

  Afstemning

  Det bliver op til tv-seerne alene at kåre den vinder, som de ønsker at sende til Stockholm. I teleafstemningen vil det kun være tilladt at stemme på et bidrag pr. telefonnummer. Vinderen bliver annonceret af sidste års repræsentant Monika Kuszyńska.

  Du kan følge showet her.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »