News Ticker

FYR Makedonien: Lyt til Kaliopi’s ‘Dona’

  Foto: Kristijan Teodorov

  For få minutter siden var der premiere på Makedoniens bidrag, sunget af den nu 49-årige sangerinde Kaliopi, som også deltog i Eurovision Song Contest 2012. Det var med sangen “Crbo i Belo”, som gav hende en 13. plads i finalen. Sangen var dengang skrevet af Kaliopi selv sammen med Romeo Grill, og det er den samme konstellation, der står for Makedoniens sang til Stockholm.

  Sangen har fået titlen ‘Dona’.

  Bliver 3. gang lykkens gang?

  Kaliopi var faktisk allerede valgt som landets repræsentant i 1996, men klarede ikke kvalifikationen forud for årets konkurrence. Samme skæbne led i øvrigt vores eget danske bidrag, leveret af Martin Loft & Dorthe Andersen “Kun med dig”.

  Ved sin deltagelse i den nationale finale i 2009 var Kaliopi lige ved og næsten. Hun blev nummer to med “Rum Dum Dum” (sammen med Naum Petreski), som kun fik ét point mindre end vinderen, rock duoen Next Time.

  Kaliopi er et stort navn i Makedonien og har optrådt som både musiker og sanger siden hun var lille.

  Fra arkivet

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »